Olen käyttänyt Jollaa nyt kaksi viikkoa. Käyttöönoton haaste oli yhteystietojen siirto Outlookista Jollaan. Onneksi siihen löytyi helppo ratkaisu – CSV to vCard -työpöytäsovellus. Sovelluksella pystyy muuntamaan .csv-tiedoston .vcard-muotoon.

Yksi nykypuhelimen tärkeimmistä ominaisuuksista on puhelin- ja viestitoiminnon lisäksi sovelluskauppa. Jollassa sovelluskauppana toimii Jolla Kauppa. Jolla Kaupan kautta voi ladata Sailfish-sovellusten lisäksi Android-sovelluskaupan. Valittavana ovat kirjoitushetkellä Yandex Store, Aptoide App Store ja Anzhi Market.

Sovelluskaupan lisäksi perusominaisuuksia ovat kalenteri, ajastin, herätyskello, sekuntikello, karttasovellus, laskin ja kamera. Ajastin, herätyskello ja sekuntikello löytyvät hieman hämmentävästi Kello-sovelluksesta. Kalenteri on mahdollista synkronoida Google-kalenterin kanssa. Tämä vaatii Google-tilin lisäämisen Jollaan. Karttasovelluksen kartat toimittaa HERE.

Jollan kamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä. Edellisessä puhelimessani Nokia Lumia 630:ssä oli 5 megapikselin kamera. Eron huomaa selvästi. Ihmettelen tosin hieman sitä, että kameralla kuvatessa zoomauksen ollessa suurimmillaan näytöllä näkyy pelkkää pikselisuttua, mutta lopullinen kuva on kuitenkin tarkka. Liekö kyseessä ohjelmointivirhe?

Kaiken kaikkiaan tämän kahden viikon perusteella voin lämpimästi suositella Jollaa. Sen valttikortti on ehdottomasti The Other Half -älykuori, jonka mukana tulee tunnelma, joka riippuu kuoresta. Kuoren mukana tulee taustakuva ja joukko ääniä. Joidenkin kuorien mukana tulee myös sovellus, kuten oman Jollani Angry Birds Stella -älykuoren mukana. Kuoren mukana tuleva sovellus on ToonsTV, jolla voi katsoa Rovion piirrettyjä. Jollan Angry Birds Stella -versiota voi suositella erityisesti koulutietään syksyllä aloittaville sekä kaikille lapsenmielisille. Jolla on suunniteltu Suomessa, joten hankkimalla sen autat suomalaisia työllistymään. Laitetaan Suomi kuntoon ostamalla Jolla!

Share.

About Author

%d bloggaajaa tykkää tästä: