Olen käyttänyt Jollaa nyt kaksi viikkoa. Käyttöönoton haaste oli yhteystietojen siirto Outlookista Jollaan. Onneksi siihen löytyi helppo ratkaisu – CSV to vCard -työpöytäsovellus. Sovelluksella pystyy muuntamaan .csv-tiedoston .vcard-muotoon.

Yksi nykypuhelimen tärkeimmistä ominaisuuksista on puhelin- ja viestitoiminnon lisäksi sovelluskauppa. Jollassa sovelluskauppana toimii Jolla Kauppa. Jolla Kaupan kautta voi ladata Sailfish-sovellusten lisäksi Android-sovelluskaupan. Valittavana ovat kirjoitushetkellä Yandex Store, Aptoide App Store ja Anzhi Market.

Sovelluskaupan lisäksi perusominaisuuksia ovat kalenteri, ajastin, herätyskello, sekuntikello, karttasovellus, laskin ja kamera. Ajastin, herätyskello ja sekuntikello löytyvät hieman hämmentävästi Kello-sovelluksesta. Kalenteri on mahdollista synkronoida Google-kalenterin kanssa. Tämä vaatii Google-tilin lisäämisen Jollaan. Karttasovelluksen kartat toimittaa HERE.

Jollan kamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä. Edellisessä puhelimessani Nokia Lumia 630:ssä oli 5 megapikselin kamera. Eron huomaa selvästi. Ihmettelen tosin hieman sitä, että kameralla kuvatessa zoomauksen ollessa suurimmillaan näytöllä näkyy pelkkää pikselisuttua, mutta lopullinen kuva on kuitenkin tarkka. Liekö kyseessä ohjelmointivirhe?

Kaiken kaikkiaan tämän kahden viikon perusteella voin lämpimästi suositella Jollaa. Sen valttikortti on ehdottomasti The Other Half -älykuori, jonka mukana tulee tunnelma, joka riippuu kuoresta. Kuoren mukana tulee taustakuva ja joukko ääniä. Joidenkin kuorien mukana tulee myös sovellus, kuten oman Jollani Angry Birds Stella -älykuoren mukana. Kuoren mukana tuleva sovellus on ToonsTV, jolla voi katsoa Rovion piirrettyjä. Jollan Angry Birds Stella -versiota voi suositella erityisesti koulutietään syksyllä aloittaville sekä kaikille lapsenmielisille. Jolla on suunniteltu Suomessa, joten hankkimalla sen autat suomalaisia työllistymään. Laitetaan Suomi kuntoon ostamalla Jolla!

Share.

About Author

 • Oliko tuossa kyse Outlook Expressistä vai mistä? Itselläni yhteystiedot tulivat työmaan Outlookista automaattisesti kun lisäsin tilin ja laitoin muutaman synkronointitiedon.

  • Aleksi Soikkala

   Moi! Käytän Outlookin henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua versiota.

 • Janne Tamming

  Itse voisin tuoda keskusteluun esille asiaa Jolla puhelimen kamerasta ja sen digitaalisesta zoomauksesta. Positiivinen kokemus ja kuvanlaatu. Monissa puhelin malleissa digitaalinen tarkennus aivan tarpeeton kuvanlaadun järjettömän tarkkuuden menetyksen takia. Jollassa tilanne toisin. Kuva todellakin lähes yhtä tarkka kuin ilman digitaalista zoomausta.

 • simppa

  Tämä keskustelu sivusto näyttää kuolleen, ennen oli kommenttia jos jonkin laista.

 • Lapa88

  juu ihan kuollu rupee oleen tää valitettavasti.. ja muutenkin tää jolla homma tuntuu kuolleelta ku ei oikein mitään tietoo tuu tabletistakaan…. toivottavasti sais laitteen pian jo, ettei tarvi mennä ostaan muuta merkkiä..

  • Aleksi Soikkala

   Jolla on luvannut sen tulevan heinäkuussa.

   • Lapa88

    Missä näin on luvattu? Piatä linkkiä, multa ainaki mennny ohi tää..

  • Mika Hanhijärvi

   Jollaan liittyviä uutisia on kyllä tullut aika tiheään viimeaikoinakin. Jostakin syystä niistä ei vain ole kerrottu täällä Jolla Suomen sivuilla. Facebookissa, Jollan omassa blogissa sekä Jolla Users -sivustolla on ollut paljonkin kiinnostavaa juttua, joka ei ole päätynyt lainkaan tänne Jolla Suomen sivuille. Itsekin olen huomannut tämän sivuston hiljentyneen, mutta suurin syy siihen on se, että Jolla Suomi tarvitsisi ilmiselvästi lisää aktiivisia artikkelien kirjoittajia. Syy hiiljenemiseen ei ole uutisten puute, vaan se ettei niistä kirjoteta tänne

   • Toni Aaltonen

    Pahoittelut uutisoinnin puutteesta. Olin kesälomalla ulkomailla, enkä päässyt kunnolla tekemään Jollaan liittyviä uutisia. Olen nyt palannut lomalta ja uutisia pitäisi taas alkaa tulemaan enemmän. Tosiaan lisää kirjoittajia tarvitaan.

 • Mika Hanhijärvi

  Jollan tabletti on nyt ennakkotilattavissa Verkkokauppa.comin sivuilta

  Jollan tabletti on nyt ennakkotilattavissa Verkkokauppa.comin sivuilta.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
Advertisment ad adsense adlogger