Ei ole kovin kauan mennyt, kun eräs innokas (ja asiantunteva, mitä ilmeisimmin) fani on ratkaissut, kuinka Google Playn saa asennettua Jolla puhelimeen.

Muistutuksena kuitenkin kaikille niille, jotka tätä haluavat kokeilla, että me eikä kukaan muukaan ole vastuussa, jos puhelimellesi sattuu jotain ikävyyksiä. Eli kaikki hoituu täysin omalla vastuulla.

Ohjeet on otettu jollafin.blogspot.fi sivustolta englanniksi ja alkuperäisinä, mutta olen itse ne tähän vapaasti suomentanut.

 1. Avaa asetukset ja laita developer mode päälle (mikäli et tätä ole vielä aiemmin tehnyt, niin puhelin täytyy siis käynnistää uudelleen manuaalisesti sen jälkeen).
 2. Lataa tiedosto ja pura se tietokoneellesi.
 3. Liitä Jolla puhelimesi tietokoneeseen USBn kautta ja valitse developer mode (jos valintaikkunaa ei tule näkyviin, varmista, että asetuksissa USB kohdalla on valittuna ’kysy aina’).
 4. Kopioi ’system’ kansio puretusta tiedostosta ja siirrä se puhelimeen.
 5. Avaa terminaali ja kirjoita ensimmäisenä ’devel-su’ (tämä antaa sinulle täyden root oikeuden puhelimeesi – ole siis varovainen seuraavien komentojen jälkeen!).
 6. Salasanasi on developer mode asetuksissa määritelty tai luotu salasana.
 7. Seuraavaksi kirjoita komento ’rsync -av –ignore-existing /home/nemo/system /opt/alien’ (ole huolellinen kirjasinkoosta ja välilyönneistä – ne ovat merkitseviä!).
 8. Käynnistä puhelin uudelleen.
 9. Lataa ja asenna Google Play palvelut suoraan puhelimeesi (esimerkiksi syöttämällä osoite selaimeen).
 10. Lataa ja asenna myös Google Play sovellus.
 11. Aukaise Google Play sovellus ja lataa tarvittavat päivitykset.

Alkuperäisen kirjoittajan mukaan lisäohjeistusta on vielä tulossa. Kannattaa siis tarkkailla tulevia uutisia aiheeseen liittyen.

Vielä kerran kuitenkin haluaisin muistuttaa, että emme ole vastuussa mahdollisista laitevioista ja -ongelmista.

Share.

About Author

 • Onko Jollaan oikeasti mahdollista saada Instagram ja muut vastaavat. Täytyykö sitä varten ryhtyä sellaisiin riskaapeleihin toimenpiteisiin kuten google-playn lataaminen?

 • superuser

  Jos google playn lataaminen olisi riskaabelia, noilla ohjeilla, niin Instagrammin asentaminen olisi yhtä riskaabelia.
  Roottasin just mun pingpongin luurin. Se oli riskaabelia ja vaati kylmänviileää hermostoa 😉

 • Seuraavaksi kirjoita komento ’rsync -av –ignore-existing /home/nemo/system /opt/alien’ (ole huolellinen kirjasinkoosta ja välilyönneistä – ne ovat merkitseviä!).

  Tuossa ompi virhe ja oikea komento on: rsync -av –ignore-existing /home/nemo/system /opt/alien

 • rsync -av – -ignore-existing /home/nemo/system /opt/alien’

  Ahaa WordPress aiheuttaa ongelman.
  rsync -av – -ignore-existing /home/nemo/system /opt/alien’

  Poista välilyönti – – välistä

 • Pingback: Jollassa viritettiin toimimaan Google Play -sovelluskauppa – asennusohjeet julki | Mobiili.fi()

 • Mika Hanhijärvi

  Minä en ainakaan aio alkaa sorkkimaan uutta puhelinta tuolla tavalla ihan tarpeettomasti. En ylipäätänsäkään osta Jollan puhelinta Android-sovellusten takia. Olen ihan varma, että Yandexin valikoima riittää itselleni siihen asti, että vastaavat tarvitsemani sovellukset löytyy Sailfishille. Kun Sailfish-versio jostakin sovelluksesta on saatavilla Android-versio saa lähteä. Lopulta tuskin käytän mitään Android sovellusta.

  Itselläni on n. 16 vuoden Linux-käyttökokemus, olen sovelluskehittäjä ja tykkään nuuskia selville miten hommat toimii. Mutta en silti ole innostunut sorkkimaan turhanpäiten uutta toimivaa laitetta.

  • 286 16Mhz

   Sulla saattaa Mika mennä tovi odotellessa hyvää kattausta natiiveja Sailfish ohjelmia 🙂 Vaikka sovelluksia olisikin, on tuo Jolla Kauppa kyllä ihan korttitalo ja köhöstys 😀 Kyllähän tämä laite on sellaista autotallipuuhastelua pienellä porukalla, että huh hah hei. Melko paljon mölyä tyhjästä, normaali kaduntallaaja ei tätä osta koskaan, painotan sanaa ei koskaan. Meille muille harrastelijoille tämä on lähinnä lelu, päivittäisenä puhelimena pidän aivan jotain muuta kuin tätä Jollaa. Toivon kuitenkin myötäisiä tuulia Jollan purjeisiin, sitä pojat meinaan tarttee. Itse halusin tukea Jollan poikia ja hankin laitteen, laitteeni numero taitaa olla 218.

   Mutta, onhan se kiva että kohderyhmä tällekkin luurille löytyy, se kohderyhmä ei vain edusta suurta massaa, enkä usko että Jollalla massojen tavoittaminen on ollutkaan tavoitteena.

   Teknik sano ryssä kun saranan näki, enää tarttee miettiä miten saranaa käyttää.

 • omaa Jollaa odotellessa

  Pikkuisen vielä selkeämmin varoittaisin lataamasta ohjelmia tuntemattomista lähteistä internetistä. Tietoturvan perussääntö numero yksi, Sen rikkominen on typerämpää kuin tietokoneen laittaminen nettiin ilman suojauksia tai tietoturvapäivityksiä.

 • Niin, mitä tiedostoja nuo edes ovat? Mistä peräisin… Ja mikä muuttuu.

  • Tiedostot ovat yleisesti käytetyt Google Appit, joiden avulla kaikissa Google-laitteissa Play Kaupat yms. toimii. Voit googlata tiedostoja itse internetistä. Kännykkä muuttuu niin että Googlen palvelut alkavat toimia.

  • Mahdollista vaikutusta esim. Jollan päivitysten jälkeen ei vielä tiedetä.

 • Mika Hanhijärvi

  Olen aivan samaa mieltä suiinä, että varomaton tiedostojen ja ohjelmien asentaminen tuntemattomasta lähteestä on typerää. Se on aina tietoturvariski. Itseäni ainakin arveluttaa asentaa esim noita Google Play kamoja. Muutenkin riski sotkea puhelimen toimintaa on mielestäni liian suuri. Eli itse en kyllä suosittele kokeilemaan tuota.

 • papuli22

  Jos on useita maksettuja ohjelmia, joita ei Yandex:llä ole, pistää kyllä miettimään Playn:n asennusta..

 • Boxeri

  Papuli22

  Jos et halua asentaa Play-kaupaa niin lataa siihen android puhelimeesi APK extractor, ota sillä haluamasi ohjelma ja lähetä sitten APK asennettavaksi Jollaan. Toimii kuin unelma sillä tavalla ja on helppoa.

  Lataat Yandexista jonkun filemanagerin ja sitten home/nemo/documents kansiosta löydät sen lähettämäsi APK:n ja se asentuu klikkaamalla.

  • suppilovahvero

   uijuijui, kiitos tästä !! vasta sain luurin käteen tälläviikolla ja onpas helppo latailla nyt google playstä sovellukset, mitä ei löydy Yandexistä, tabletille ja lähetellä ne jollaan…

 • papuli22

  Ok, kiitos neuvosta! 🙂

 • K.äsi

  Olen todella käsi näiden laitteiden kanssa , joten onko mahdollista saada video miten homma ehdään?

  muutama kysymys loppuun.
  1. kun laittaa kehitystilan päälle USB-yhteydessä niin pitäisikö jokin kansio aueta tietokoneella ? Koneeni ei reagoi mitenkään .
  2.Kun kehitystyökalu on käytössä niin minne pitää mennä kirjoittelemaan noita juttuja?

  Kiitos.

  • Toni Aaltonen

   Elikkäs. Asetuksista löytyy valikko mistä voi laittaa kehitystilan päälle, eli se päälle ja sit puhelin käynnistyy uudelleen. Tämän jälkeen puhelimessa pitäisi olla uusi sovellus nimeltään terminaali ja sinne pitää kirjoitella 😀

   • mirvasaarijarvi

    Hei,
    Ei tullut terminaali sovellusta näkyviin. Kehitystila on puhelimen mukaan päällä. Miten sen terminaalin saa toimimaan?

 • jASKA

  Mites kun toi google play aukeaa ja heti sulkeutuu?

 • JASKA

  Haittaako jos laittaa ton komennon kerran väärin?
  Esim -ignore vain yhdellä väliviivalla eikä sillä kadella — ?

  • 286 16Mhz

   ei

 • 286 16Mhz

  Pelaa Clash of Clanskin hienosti, meni 5 minuuttia vaikka en nörtti ole.

 • olaffi

  Saako tämän jälkeen clash of clansista linkattua jollan vanhaan käyttäjään? Tuleeko google servicet siis täysin käyttöön?

 • Olaffi: Kyllä toimii. Jee!

 • olaffi

  Juu näköjään.. \o/ Voiko developermoden ottaa pois päältä tämän jälkeen vai vaatiiko google servicet sen jatkuvaa päälläoloa?

 • jollari

  Hmm.. Sama homma kun tuossa Jaskallakin.. Google Play aukeaa kyllä, mutta menee saman tien kiinni. Mikähän meni pieleen ?

  • Joni

   Sama ongelma vaikka kaikki pykälät tein mielestäni oikein. Google-asetukset crashaa jos klikkaan pois ”verify apps” ja toi google play aukeaa ja sulkeutuu saman tien. Käynnistelin puhelin uudelleen, ei auttanut. Mitähän tässä kannattaa tehdä?

 • Fayhra

  Heippa, vähän apuja kaipaisin:

  ”Lataa ja asenna Google Play palvelut” -> latasin, mutta miten asennan ne?

  • ky0z0

   Lataukset löytyy siirrot kohdasta asetuksista, joihin pääse helposti kun menee ilmoitusnäkymään jossa uudet lataukset näkyvät ja painaa kyseisiä tiedostonimiä. Tän jälkeen siirrot näkymässä painat vaan vuorotellen kumpaakin .apk tiedostoa niin asentuvat Jollaasi. 🙂 toivottavasti auttoi, josset jo saanut asenettua

   • Fayhra

    Heippa, kiitoksia. Sain asennettua (ennen vastaustasi) kun asensin file managerin Yandexista ja sieltä klikkasin tiedostot.

    Hyvä tietää kuitenkin tuo siirto kohta, oli vähän jännässä paikassa niin en osannut etsiä.

    • ky0z0

     Siirrot kohta on kätevä lisätä myös sieltä asetuksista suosikkeihin(painamalla pitkään sitä kohtaa) niin pääsee nopeammin käsiksi latauksiin yms. 🙂

 • Mare

  Mites onko kellään ollut vastaavaa, että ambiancet hajos tämän jälkeen, eikä galleriasta löydy kuvia jne vaikka niitä siellä terminaalista katsottuna on.

  • Fayhra

   Ei omalla kohdalla käynyt noin. Kummallista.. olisko jotain mennyt asennuksessa poikkeavasti?

   • Mare

    Hmm, en tiedä, rsynccasin koneelta eka puhelimeen sen system kansion ja sit puhelimessa sen sisällön, kuten Teemu tuolla ylempänä mainitsi.

    Jotain tossa on saattanut mennä pieleen, kun mulla on näköjään kauhea määrä ”head-y0-yi45-p0-pi45-r0-ri30.4a-v24” yms. nimisiä kansioita mitä en mielestäni nähnyt, kun liitin puhelimen ekan kerran normalitilassa koneeseen.
    Ja sit noi googlen apk:t löytyy jostain syystä myös suoraan juuresta ja ne on näkyvissä esim. jos liitän puhelimen koneeseen normaalitilassa. Ehkä nää ilmestyi siitä, kun asensi noi googlen ohjelmat ?

    Täs on viel miltä mun pictures näyttää konsolissa ja galleriassa
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/43047000/Jolla/20131212135341%5B1%5D.png
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/43047000/Jolla/20131212134920%5B1%5D.png

    Niinku näkyy edes puhelimella otetut screenshotit eivät näy tuolla. Tosin ne on tossa yhtä hakemistoa ylempänä mistä konsolin kuva on, mutta sen screenshot ohjelman mukaan ne pitäis näkyä tolla.

    • Mare

     Vähän käsittämätöntä, tänään ilman sen kummempaa syytä ambiancet päätti ruveta toimimaan ja samoin toi google play login…

  • anacron

   mulla hajos noi ambiancet jostain syystä ennen tätä google play asennusta, varmaan joku android paketti hajottanut ne, asentelin ennen tätä muitakin marketteja 1mobile ja joku a:lla alkava.. (system settingsin taustakuvana tosin toimii)

 • Mare

  Ja sit vielä, et miten mä pääsen loggaamaan google playhin sisään, kun sanoo ettei se toiminto ole tuettu tällä hetkellä ? Kiitos.

 • Jolla

  Itse asensin tänään uutukaiseen Jollaani tuon. Erittäin simppeli ja helppo toimenpide. Suosittelen että saa niitä suomalaisiakin sovelluksia enemmän luuriinsa. Tarkka kannattaa olla että tulee komennot kirjoitettua oikein terminaaliin

 • 286 16Mhz

  YouTubessa näyttää olevan jo videoakin jollasta ja CoCstä…

 • ella

  tietääkö kukaan mitään tästä: kun yritän rekisteröityä yandexille, tiedot täytettyäni tarvitaan varmistus siitä etten ole robotti tms. ja numerosarja pitäis osata lukea kuvasta. ongelma on että sitä kuvaa ei näy, lukee vain että verkkoyhteys ei käytössä, vaikka esim twitteriin on yhteys.. apua?

  • Mare

   Moi, se bugaa puhelimella, rekisteröitymine. kannattaa tehdä koneella heidän nettisivuilla

  • Jukka

   Vaihda puhelimen kieli englanniksi, niin rekisteröityminen onnistuu

 • NoJuuh

  Tuolta saa kanssa myös suomalaisia sovelluksia.

  http://www.1mobile.com/app/market/

 • Fatoy

  Toimii loistavasti! Pieniä lisäyksiä voisi ohjeisiin tehdä, että tälläiset minun kaltaisetki vähän tyhmemmäkki älyäis :D. Mut hyvin se meni ku käytti alkuperäisiä ohjeita ja näitä ohjeita ristiinn.

 • Lasse

  nii mistä löydän sen salasanan. Kiitos

 • Jomppa

  Sama juttu mistä löytyy devel-su komennon vaatima salasana, minulla ei ainakaan löydy kehitystila asetuksien alta.

  • 286 16Mhz

   Eihän sitä sieltä löydy ellet sitä sinne aseta. Eli enable SSH ja aseta salasana, sitten pelaa.

   • Lasse

    ok kiitos

 • Lasse

  Toi googlekauppa aukeaa ja sulkeutuu samantien. Mikähän vikana?

 • epatietoinen

  ”4. Kopioi ’system’ kansio puretusta tiedostosta ja siirrä se puhelimeen.”

  Mihin tämä pitäisi kopioida puhelimessa? Siellä on jo system kansio, joten sitä ei varmaan tässä kuulu korvata

 • Aki Keski-Kokko

  jos tulee root oikeudet niin saako kumminki päivitettyä puhelimen normaalisti.

 • pk

  Omasta mielestäni tein kaikki ok. mutta google play vain vilahtaa ja google service antaa ”Google Play service has stopped”. Tosiaan kohta 4. kopioi system? mutta minne Jollassa? /opt/alien/system vai /home/nemo/system?

  • Megado

   Itsellä toimi seuraavasti: toimin kuten ne jollatides ohjeet kertoi, mutta play services ja playstoren asensin Ghost commanderin avulla, ja hoplaa toimii. Jos jossain vaiheessa jaksan, koitan kasata selvemmät omakohtaisesti kokemat asennukset tuon osalta.

   • pk

    Olisi hienoa jos jaksaisit kasata ohjeet.

    • pk

     Sain Google Play toimimaan. Reset ja uudestaan kaikki. Google Play löytää kaikki mun Android sovellukset ja suurin osa menee ok. Mutta kaikki ostetut apps jäävät kesken. Download ja installing menee ok, mutta sitten Google Play kaatuu.

 • Pete

  Onnistuuko noiden appsien siirto tuolla muistikortilla?? ja jos onnistuu niin miten?? Vaimolla olisi android tabletti jossa on tuo mikro muistikorttipaikka. Hänen laitteeseen tulisi kaikki ne appsit muutenkin laitettua mitä laittaisin omaan jollaani.

  • pk

   AInakin Linuxin komentotasolla pitäisi onnistua.

 • testaaja

  — – –

 • ky0z0

  Onko muilla tullut ongelmaksi se että Play-storesta ei enää saa ladattua sovelluksia vaan homma jumittuu paikallaan ja väittää vaan että ”ladataan” ? Ei auttanut ohjelmien poisto ja asennus uudestaan tähän. Aikaisemmin toimi ihan mukavasti…

  • ky0z0

   Jaaha, homma ratkesikin tolla uudella päivityksellä ilmeisesti. 🙂

 • TimZ

  Melkein onnistui. Mutta mikähän meni pieleen, kun Store käynnistyy, mutta sammuu samantien?

 • k4rri

  Kaipailisin myös hiukan neuvo siihen, kuinka nyt sitten toimia kun kaikki tuntui menevän kuin strömsössä, mutta kun avaan play-storen niin se aukeaa ja menee samontein kiinni? Missä mahtaisi olla vika? Olen itse kiitollisuus jos joku osaisi vähän valaista tätä asiaa 🙂

  • Jolian

   Itselläni oli sama ongelma, kun tein asennuksen kopioimalla tiedostot tietokoneen kautta. System-kansion käyttöoikeudet taisivat olla väärin niin asennus ei onnistunut. Tein asennuksen seuraavalla tavalla.

   – Lataa puhelimalla .zip-tiedosto
   – puhelimen ssh:lla
   – cd /home/nemo/Downloads
   – unzip ladattutiedosto.zip
   – cp -r system/ ../
   – tämän jälkeen jatka kohdasta 5 devel-su jne.

   Tällä sain itse toimimaan, mutta omalla vastuulla voi kokeilla…

   • Jolian

    Lisätään vielä, että alkuperäinen ongelma oli se että Google playn asennus onnistui, mutta play-store sammui heti käynnistyttyään. Sain siis toimimaan yllä kuvatulla asennusmetodilla.

 • Ros

  Mulla eka aukes ja sitten kippas, kun yruitin tehdä tunnuksia puhelimella.
  Käväsin sitten tekemässä tunnukset tietokoneella ja sen jälkeen alkoi homma pelittää.

 • tombo

  Asensin Google play storen, ongelmat tulivat asennuksen jälkeen. Galleriassa ei ole enää lainkaan kuvia? Onko muilla sama ongelma?

 • turkoosipipo

  mulla onnistu asennus muuten ihan hyvin eikä vaikuttanu mihinkään puhelimen toimintoihin häiritsevästi.. nyt on google play tuolla muitten sovellusten lisänä ja se käynnistyykin, mut sitten mun ongelmaksi tulee kirjautuminen: se vaan sanoo, että ”toiminto ei ole tuettu tällä hetkellä”, onko muilla ollu samaa ongelmaa? 1Mobile Marketin kanssa on sellanen ongelma sit taas, et muuten toimii mut se ei lähde lataamaan.. osaisko joku auttaa onnetonta..? muuten oon puhelimesta kyllä tykännyt.

 • turkoosipipo

  jahas.. en tiedä mitä tapahtu, mut homma pelittää nyt.. 😀

 • Pingback: Firsthand Jolla | Janne Hansen()

 • Mites noi google playn ilmoitukset asennetuista ohjelmista sais pois tosta alotusnäytöstä?

 • Unohtakaas edellinen, vois opetella itte käyttämään puhelinta ennenkuin tulee kyselemään tyhmiä =)

 • jycce

  Asennus onnistui ohjeilla hyvin, mutta mullakin vain vilahtaa play kauppa ja ei aukea. Jotain siis vielä vialla. Jos joku keksii missä vika niin toivottavasti kertoo siitä meille muillekin.

 • perttu

  minulla sama ongelma kuin monilla muilla, että vilahtaa vain play store.

  • turkoosipipo

   kai teillä on tossa ignoren edessä kaksi väliviivaa eikä vaan yksi? tossa on joku automaattikorjaus muuttanu kaks väliviivaa yheks pitkäksi. toi tuli itellä vaan mieleen, muuten en ihan hirveesti asiasta edes ymmärrä haha 😀

   • ittobor

    Tuo ”kaksi väliviivaa ingoren edessä” auttoi minulla, mutta siitä tuohon turkoosipipon toiseen ongelmaan. Eli kirjautumiseen, aivan sama kumman valitsee (olemassa oleva tunnus tai luo uusi), niin vastaus on ”toiminti ei ole tuettu”. Sittenkö vain odotellaan että alkaa toimimaan?

 • ittobor

  Ilmeisesti tai sitten ”bootti” auttoi. Päästi kirjautumaan, vähän tökkien (heitti kertaalleen ulos, ”kauppa on pysähtynyt”), mutta ainaskin nyt yhden kerran sisällä.

 • Tmu

  Ajattelin laittaa omat kokemukseni onnistuneesta asennuksesta jos jollekin olisi niistä hyötyä.

  -ajattelin ensin että tuo paketti pitää purkaa suoraan puhelimen /system-hakemistoon (johon en päässyt käsiksi tai sitten oikeudet eivät riittäneet sen purkamiseen.) Mutta kun katsoo noita komentoja, siinähän se nimenomaan synkronoi hakemistosta /home/nemo/system ja /home/nemo:nhan puhelin nemo-käyttäjänä oletuksena meneekin.
  -tein purkamisen lopulta silti terminaaliyhteydellä unzip:llä oletus(nemo)käyttäjänä
  -halusin varmistaa että uudet tiedostot todella ovat puhelimessa, mutta jälleen pitikin katsoa sieltä /opt/alienista eikä /system:istä.
  -komennossa todella on kaksi (2) ”-” viivamerkkiä ennen sitä ignore-sanaa.
  -puhelimen terminaaliyhteydessä sai olla varovainen sen annetun näppäimistön näpyttelyssä ettei painanut backspasen sijasta enteriä.
  -play-storen käynnistyksessä tuli pari error-ikkunaa, mutta niistä huolimatta se käynnistyi ihan hyvin eikä kaatunut.

 • Tmu

  Eli siis tein tuon ilman tietokonetta, latasin selaimella osoitekenttään se paketin nimi, ja se tuli Downloads-kansioon ja sitten http://jollasuomi.fi/kuinka-saada-google-play-jolla-puhelimeen/#comment-1134 ohjeen mukaan (menin puhelimeen terminal-ikkunalla joka tulee näkyviin kun developent-moden laittaa päälle)

  • Tmu

   Sain myös maksulliset applikaatiot toimimaan, onnistuin lataamaan ne google play:stä ok, mutta kun ne olivat latautuneet asennus ei suoriutunutkaan loppuun asti, mutta tämän http://talk.maemo.org/showpost.php?p=1399352&postcount=30 neuvon avulla siirrettyäni uudelleennimeämäni tiedoston sovellus.apk app-hakemistoon ruudulle ilmestyi teksti sovellus.apk asennettu.

 • Mikael

  Mikä on developer mode, tai mistäpäin asetuksista sen saa päälle? 🙂

  • stripeswamp

   Löysit luultavasti jo, mutta selvennykseksi: Settings -> System settings -> Developre mode.

   Polku on jotain samanlaista suomeksi 🙂

 • Mikael

  Joo olen todellä käsi näiden asioiden kanssa. Edellinen ongelmani ratkesi jo. Mutta nyt sain Google play asennettua. Avaan Google playn. Google play vilahtaa vain ja heti kaatuu uudelleen? Voisiko joku valaista minua, niin olisin äärettömän kiitollinen? 😉

 • stripeswamp

  Jos katstot tarkatsi alkuperäisiä ohjeita, niin suomentamasi lause ”Liitä Jolla puhelimesi tietokoneeseen USBn kautta ja valitse developer mode” ei vastaa alkuperäistä ”Plug your Jolla with USB to computer in normal mode”.

  Onko tähän jokin empiirinen syy?

 • Sami

  Kun ei ihan koodari ole niin pakko kysyä niinkin typerä kysymys et millä sen kehitystilan salasanan saa laitettua terminaalissa? Kun laittanu ”devel-su ” sen ”bash-3.2$” jälkeen ja enter tulee password. Sen perässä on kuutio johon ei tapahdu yhtään mitään ellei paina enter. Sit pystyy kirjoittamaan ja kohta tulee ”tAuth failed”.

  Jotain ei nyt ymmärrä mutta mitä, auttakaa please! 🙂

  • Heikki

   Eli kun kirjoitat devel-su terminaaliin, niin se kysyy salasanaa. Linuxin ominaispiirre on se, että salasanoja kirjoittaessa (kun halutaan root käyttäjäksi tulla) niin se ei näytä minkäänlaisia merkkejä. Eli kuitenkin kirjoitat sen salasanan, jonka jälkeen painat Enter. Kirjaimia se ei kuitenkaan näytä, mutta kyllä ne sinne terminaaliin kulkeutuvat. 🙂

 • Sami

  Kiitosta! 🙂

  Sen verran ongelma eteni että nyt on asennettu paketit mutta Play store kaatuu heti kun käynnistyy.

  Ja noista ohjeista poiketen pääsin tuohon asti seuraavasti:

  latasin sen tiedoston (http://goo.im/gapps/gapps-jb-20121011-signed.zip) tietokoneelle ja siirsin sen system-kansion usb-yhteydellä Jollaan.
  Se löytyi home/nemo/downloads kansiosta.

  Avasin terminaalin ja sain salasanan laitettua (Kiitos Heikki)! 😉

  laitoin seuraavan komennon [rsync -av –ignore-existing /home/nemo/Downloads/system /opt/alien]
  ja sillä tapahtui kopiointi!

  Puhelimelle buutti ja asensin ne kaksi muuta (Google palvelut ja Play sovellus) ja yritin avata niin kuoli samoin tein.
  Uusi buutti ei vielä tuonut paikkaa auringossa mutta onko kenelläkään tuohon ratkaisua vai oliko rsync komento väärin tai jotain?

  Kiitosta jälleen!

 • mykkis

  Hei,
  asensin google playn ihan ohjeiden mukaan (apitsi, että jouduin hakemaan apk-paketit randomin sivuilta), mutta katuu aina avatessa eli vain välähtää sitten henki pois….

 • Jarno

  Itse saan tuon asennettua, mutta kun täytyy syöttää tunnus, että ottaa yhteyttä Google serveriin nini ei saa ikinä yhteyttä.

 • Harjoittelija

  Onko kukaan laittanyt näitä ohjeita you tubeen tai jonnekin muulle viedeolle, kun tällainen urpo ei sitä onnistu lataamaan noilla ohjeilla…?
  Esim tämä: ”Avaa terminaali ja kirjoita ensimmäisenä ’devel-su’ ”..mikä terminaali? Mistä tämä terminaali löytyy? Pelottaa tehdä väärin, mutta yksi app olisi pakko saada. Se on olemassa vain Google playssa, App storessa ja Windows Marketplacella. Muita ilman pärjäänkin, tai ne löytyy muualta.

  • MirjaM

   Jippii, muitakin urpåja kuin minä. Olen eilisen illan keskustellut Basilin kanssa Warehousen asentamisesta, kun vain ei onnistu vaikka paketin onnistuu saamaan mutkan kautta Jollaansa. Warehouse helpottais urpåja.

 • Perde

  Nonii! Sain peräti asennettua, kun yhdisteli näitä ohjeita. Käytin Teemun komentoa ni toimii. Latasin nuo Google Play palvelut ja Google Play sovelluksen tuosta ohjeesta tietokoneelle. Koneelta siirsin puhelimen kansioon documents ja siitä asensin puhelimeen suoraan. Google Playn asennuksen jälkeen valitteli, että ”toiminto ei tuettu”, mutta kun käytti puhelinta sammuksissa ni alko toimimaan.

 • Itselläni oli ohjeiden mukaan asennuksessa sama ongelma kuin monella muullakin eli GooglePlay kauppa aukesi, mutta kaatui samantien.

  rsyncin sijasta kopsasin ladatun system kansion sisällön /opt/alien kansioon ja alkoi toimimaan.

  – cp -r system/ /opt/alien

 • Sami

  Jos tuo system kansio on downloadsissa niin tulleeko silloin home/nemo/Downloads/system? Mitäs tuon cp:n edessä on? Viiva välilyönti? Kun ei tahdo toimia. Koitin niin ja ilman viivaa, ilman välilyöntiä, niin nöy.

  • Moi,

   Mikäli system kansio on Download kansiossa niin tosiaan: komento: cp -r /home/nemo/Downloads/system /opt/alien

   cp:n eteen ei tule mitään. Tullut vahingossa typo.

 • Sami

  eipä ollunna vaikutusta täällä, no eipä se isosti menoa haittaa! 🙂

  Kiitos avusta!

 • Tuonela

  Jeij, vihdoin kauhean säätämisen, testailun ja komentojen jälkeen Play kauppa asentui, avautui ja pääsin kirjautumaan sisään, vaikka valittelikin pitkin matkaa erinäisiä kaatumisia. AIkaisemmassa askeleessa olin päässyt tuohon monien herjaamaan ”Kauppa aukeaa, mutta kaatuu samantien” -kohtaan.

 • Karri

  Hmm, voisiko joku laittaa askeleet mitä pitää tehdä, että saa toimimaan.

 • Jakke

  Nonii. Kyllä tämän google playn saa Jollassa toimimaan. Itse käytin ohjetta jossa käytettiin pelkkää Jollaa:
  Onko tästä muuten foorumin puolella vielä omaa juttua?

  http://goo.im/gapps/gapps-jb-20121011-signed.zip
  Just download it to the phone directly,
  cd
  unzip Downloads/gapps-jb-20121011-signed.zip
  Write ”devel-su” and press enter. After that, write your password.
  Write command:rsync -av –ignore-existing /home/nemo/system /opt/alien
  Be careful when using rsync -command, don’t add trailing slash. Command must be identical. (unix adds it automatically if you use

  autocomplete)
  Reboot phone
  Install Google Play services to Jolla http://randomi.info/p/jolla/com.google.android.gms-(3.1.36).apk
  Install Google Play Store to Jolla http://randomi.info/p/jolla/Phonesky.apk
  Start Play Store and do updates.

 • treenin heikko

  Eikö tuohon ohjeeseen voisi vielä korostaa että ignore-sanan eteen tulee kaksi väliviivaa ja käyttöön kannattaa ottaa kieleksi englanti niin homma rullaa. kuvat hävis hetkeksi muistikortilta mutta palasivat itsekseen takasin.

  Btw, miksi ihmeessä nykykännyköissä ei ole näppäimiä??? nimimerkillä n95 on kaikkein aikojen paras kännykkä!!!

 • Maizki

  Kiitos ihan loistavaa!! Google Play toimii kuin unelma. Ohjeet hyvinkin yksinkertaiset ja toimivat. Jos vähänkään osaa englantia niin kannattaa ottaa tuo alkuperäinen ohje vierelle tueksi niin ei pitäisi muodostua ongelmia 🙂

 • paavopart

  Apua tarvisin tähän. Kaikille tämä tuntuu olevan todella yksinkertaista mutta minulla tämä ei ala toimimaan. Elikkäs google play kaatuu samontein kun koitan saada sen päälle. Olen kokeillut terminaaliin molempia koodeja, mikä on täällä, sekä mikä on tuolla alkuperäisessä ohjeessa. Ei mitään eloa, vaan google play kaatuu kerta toisensa jälkeen. Alkaa tämä v*tutus käyrä olemaan sen verran korkealla, että nyt jos joku osaisi minnuu auttaa niin se olisi aivan mahtavaa!

 • Jarno

  Mulla jää jumiin siihen, kun se koettaa muodostaa yhteyttä Googlen serveriin. Tulee aina ilmoitus, että ei saanu yhteyttä…
  Sama koettaako suomeksi vai enkuksi.

 • jee

  mulla kaatu aluksi kanssa mut hoksasin että olin vahingossa kirjottanu ”existing” exisitingiksi.. tai vastaavaa. dodi!

 • Mirka

  Joo ite en ainakaa tajua tota ssh-juttua… Koitin siis tuota alkuperästä englanninkielistä ohjetta käyttää, mut oon jumissa tossa ”Open SSH-connection to your phone and login. (user: nemo).” -kohdassa. Sain siis kehitystilan päälle, mut sit tossa Etäyhteys-kohdassa ku pitäis asettaa SSH- ja pääkäyttäsalasana, niin oon tehny ja tallentanu noin miljoona salasanaa mut mitää ei tunnu kuitenkaa tapahtuvan/tallentuvan, enkä tajua tosta ohjeesta et mihin mun oikeen pitäs edes kirjautua. Puhelimen oon buutannu kans pari kertaa, ei ei varmaan oo ainakaa siitä kiinni. Auttakaa onnetonta 😀

  • Eljulka

   joo, siis edelleenkään nuo ohjeet eivät ole meille urpoille. :/ kaiken muun kyllä saan koodattua mutta tuo ei vaan toimi.

   • Mirja Mykkänen

    Yritin saada Schturmania kiinni, henkilöä joka oli tehnyt meille urpolle ikonin, josta google playn voi asentaa. Mutta on piiloutunut niin hyvin, että en saanut private emailia lähetettyä vaikka sain monta hyvää neuvoa (urpo mikä urpo mediatekniikan insinööri). Jos joka saa ko. asennusikonin niin olen kiinnostunut siitä.

 • Sami

  Ite en kans onnistunu näillä ohjeilla mitä täältä olen katsellut mutta eilen sain tekemällä kuten tässä linkissä on ja kaikki ok

  https://together.jolla.com/question/30926/howto-install-google-play/

  • Eljulka

   jei! instagram on puhelimessa. kiitos!

   • MIrja Mykkänen

    Hei,
    yllä olevan linkin sisältö on tarkoitettu nörteille ei 61v tätösille. Se on jo yhden nörtin toimesta tehty, mutta ei saatu toimimaan. Kuvake saatiin aikaan, mutta ohjelma katuu, kun sen avaa. Kaikkien tiedostojen pitäisi olla oikeissa paikossa, mutta…..:)

    • Sami

     samanlailla kävi itelleni kun yritin niillä ohjeilla mitä alkuun tarjottiin. Tuon linkin ohjeilla onnistuin.
     Mitä linkin sisällössä on epäselvää? Yritetään auttaa minkä osataan! 🙂

     • Mirja Mykkänen

      Moikkis, poistin kaikki vanhat kilkkeet, tein kaikki ohjeiden mukaan ja sain taas ikonin aikaiseksi. Ei toiminut, boottasin ja kas kuinka ollakaan koko ikoni oli kadonnut. Ajoin taas Phonesky.apk uudelleen ja nyt lähti skulaa. Ainaskin siltä näyttää kun aukesi ja sain yhden softan asennettua. Hieman vaikeaa immeiselle, joka tottunut toisenlaiseen ohjelmointiin, kuten jos siirtyy johonkin hakemistoon / kansioon niin sen näkee, ettei tartte arvailla. Kiitos avusta! MirjaM

    • Eljulka

     Onhan sulla varmasti google tili ja olet manuaalisesti (koneelta) lisännyt puhelimesi sinne käytettäviin laitteisiin. Itselläni ensin valitti että ”ei laitteita” kunnes lisäsin puhelimen manuaalisesti. Olen toistaiseksi siirtänyt sovellukset koneen kautta niin että puhelin on usb:llä kiinne koneessa, hyvin on toiminut ja itse asentaakin kaiken valmiiksi.

     • mirja mykkänen

      Joo kyllä mulla Google tili, mutta kun pääsyt aiemmin edes sinne asti. Nyt on ongelma ratkaistu monen mutkan kautta. Kiitos kaikille avusta !

 • santeri penttinen

  google play toimi hyvin, mutta en voinut ladata maksullisia. kun yritän ladata maksullista sovellusta, tulee ruutuun jonkinlainen error-teksti ”maksutietoja ei löydetty” tai jotain sellaista. mutta ilmaisten sovellusten kanssa toimii hyvin. kiitos

 • Mirja Mykkänen

  Hei, jouduin viemään Jollani huoltoon ja siellä ohjelmistopäivityksen myötä tuhottiin kaikki asentamani softat kuten Google Play store. Virittäisin sen uudelleen mutta en enää löydä tuota gapps-jb-20121011-signed.zip -tiedostoa joka olisin ohjeen mukainen. Osaako kukaan auttaa?
  MirjaM

 • Joni Savinen

  Mun tietokone ei reagoi ollenkaan kun liitän mun Jollan usb:llä tietokoneeseen, niin en mä ny sit saa tota system kansiotakaan sinne siirrettyä…

 • Jarno

  Koetan asentaa tuota phonesky.apk ni saan herjan. Install launched, If nothing happens, then the package is probably faulty.

 • fdpfdf

  kumpikin sovellus sulkeutuu heti

 • jollisti

  Nostanpa tämän ketjus uudestaan… eli nyt kun minullakin on Jolla, haluaisin myös google play kaupan käyttööni MUTTA mikään noista alla olevista ohjeista ei näyttäisi toimivan tämän uuden 2.0 päivityksen kanssa. Auttakaa!

 • Pingback: play kauppa asennus | kodin-lammitys.com()

 • Pingback: Jollasuomen luetuimmat artikkelit vuonna 2015 – JollaSuomi()

%d bloggaajaa tykkää tästä:
Advertisment ad adsense adlogger