Ei ole kovin kauan mennyt, kun eräs innokas (ja asiantunteva, mitä ilmeisimmin) fani on ratkaissut, kuinka Google Playn saa asennettua Jolla puhelimeen.

Muistutuksena kuitenkin kaikille niille, jotka tätä haluavat kokeilla, että me eikä kukaan muukaan ole vastuussa, jos puhelimellesi sattuu jotain ikävyyksiä. Eli kaikki hoituu täysin omalla vastuulla.

Ohjeet on otettu jollafin.blogspot.fi sivustolta englanniksi ja alkuperäisinä, mutta olen itse ne tähän vapaasti suomentanut.

 1. Avaa asetukset ja laita developer mode päälle (mikäli et tätä ole vielä aiemmin tehnyt, niin puhelin täytyy siis käynnistää uudelleen manuaalisesti sen jälkeen).
 2. Lataa tiedosto ja pura se tietokoneellesi.
 3. Liitä Jolla puhelimesi tietokoneeseen USBn kautta ja valitse developer mode (jos valintaikkunaa ei tule näkyviin, varmista, että asetuksissa USB kohdalla on valittuna ’kysy aina’).
 4. Kopioi ’system’ kansio puretusta tiedostosta ja siirrä se puhelimeen.
 5. Avaa terminaali ja kirjoita ensimmäisenä ’devel-su’ (tämä antaa sinulle täyden root oikeuden puhelimeesi – ole siis varovainen seuraavien komentojen jälkeen!).
 6. Salasanasi on developer mode asetuksissa määritelty tai luotu salasana.
 7. Seuraavaksi kirjoita komento ’rsync -av –ignore-existing /home/nemo/system /opt/alien’ (ole huolellinen kirjasinkoosta ja välilyönneistä – ne ovat merkitseviä!).
 8. Käynnistä puhelin uudelleen.
 9. Lataa ja asenna Google Play palvelut suoraan puhelimeesi (esimerkiksi syöttämällä osoite selaimeen).
 10. Lataa ja asenna myös Google Play sovellus.
 11. Aukaise Google Play sovellus ja lataa tarvittavat päivitykset.

Alkuperäisen kirjoittajan mukaan lisäohjeistusta on vielä tulossa. Kannattaa siis tarkkailla tulevia uutisia aiheeseen liittyen.

Vielä kerran kuitenkin haluaisin muistuttaa, että emme ole vastuussa mahdollisista laitevioista ja -ongelmista.

Share.

About Author

%d bloggaajaa tykkää tästä: