Jolla ilmoitti juuri, että päivitys 1.1.4.29 Äijänpäivänjärvi on nyt kaikkien saatavilla. ”Jos vain mahdollista, niin päivitä puhelimesi kytkettynä laturiin. Ja, jos käytät Phonehook-sovellusta(OpenRepos), niin poista se ensin”, Jolla ohjeistaa.

Uusin päivitys tuo mukanaan uusia ominaisuuksia ja myös virheiden korjauksia. Kyseinen päivitys on ollut saatavilla ennakko-ohjelmaan kuuluville jo jonkin aikaa.

Uusia Ominaisuuksia:

– Vaakasuuntainen Kartat-sovellus
– IMAP idle/Push -tuen
– Paremmat pyyhkäisyeleet
– Kahtiajaetut näppäimistöt

Muutokset ja lisäohjeet:

Muistutuksena, kuten ennenkin:

Jos puhelimessasi sattuu vielä olemaan SailfishOS-versio, joka on vanhempi kuin 1.0.4.20 ja jos sinulla on Warehous-sovellus asennettuna (siis jos käytätOpenRepos-sovellusjakelua), sinun on laitettava kaikki OpenRepos-repositoriot pois päältä, ennen kuin yrität päivittää puhelimeesi Vaarainjärven. Jos et ole kuullutkaan noista, jatka rauhassa eteenpäin!Poista Open Repos -sovelluksenPhonehook asennus aina ennen OS-päivitystä, sillä tuon sovelluksen on havaittu myötävaikuttavan päivitysten epäonnistumisiinÄlä sammuta puhelintasi kesken päivityksenPidä akkulaturi kytkettynä puhelimeen koko päivityksen ajanPuhelimen näyttö voi olla tyhjä ajoittain päivityksen aikana; voit tarkistaa edistymisen tilan painamalla virtanäppäintä aivan lyhyesti.

Mitä uutta?

Sailfish Utilities -kokoelmassa on uusi työkalu ”Käynnistä näppäimistö uudelleen” (”Restart keyboard”)
Sailfish Kartat toimii nyt myös vaakasuorassa asennossa
Näppäimistön voi halutessaan jakaa kahteen osaan vaaka-asennossa, yksi osa vasemmalle ja toinen oikealle kädelle. Tämä vaihtoehto lienee hyödyllisempi Tabletin isolla näytöllä”Etsi päivityksiä” -vaihtoehto on nyt vetovalikossa silloinkin, kun OS-päivitys on jo aiemmin löytynyt. Voit etsiä vieläkin uudempaa päivitystä.Idle/push-tuki lisätty IMAP-sähköpostitileihin. Tilit voivat nyt noudattaa ”aina ajan tasalla” -aikatauluaNäytön pyyhkäisyistä saadaan nyt tarkempaa palautettaKuvakkeet on muutettu resoluutiosta riippumattomiksiFacebook-tilit on päivitetty noudattamaan rajapintaversiota 2.2, mikä valitettavasti johti toimintojen huomattavaan vähentymiseen, mm. SailfishOS ei enää tue Facebookin pikaviestejä eikä yhteystietojen päivitystä Facebookista.Facebook on ilmoittanut, että heidän XMPP-pikaviestirajapintansa ei enää ole käytettävissä 2015-04-30 jälkeen.  Facebookin tiedonanto englanniksi:https://developers.facebook.com/docs/chat.
SailfishOS:n koodi on nyt päivitetty uutta rajapintaa (API 2.2) vastaavaksi, mikä siis estää Facebook-pikaviestit ja yhteystietojen Facebookista tulevien yksityiskohtien tuomisen puhelimeen. Neuvottelemme Facebookin kanssa, jotta löytyisi tapa parantaa tilannetta.
-Asennettuasi tämän SailfishOS-päivityksen aiemmin Facebookista Henkilöt-sovellukseen haetut yhteystiedot katoavat Henkilöt-sovelluksestasi.

Parannuksista parhaimmat

Seuraavassa luetellut muutokset ovat enemmän tai vähemmän käyttäjälle näkyviä. Tarkemmat tekniset kuvaukset muutoksista löytynevät osoitteesta together.jolla.com.

Android-tuki

– Korjattu Android-sovellusten käynnistämiseen liittyvä vika

– Korjattu vika, joka aiheutti väärän aikavyöhykkeen Android-sovelluksiin sen jälkeen, kun aikavyöhykettä oli muutettu valikossa Asetukset > Järjestelmä > Aika ja päivämäärä

– Parannettu Android-sovellusten pääsyä muistikortille tallennettuihin kuviin.

Kalenteri

– Tuntinäkymää korjattu poistamalla siitä käyttämätöntä tilaa

– Toistuvan kalenterivarauksen yhden tapauksen poistaminen Jollasta poistaa sen nyt myös palvelimelta (Googlen kalenteri).

Kello

– Korjattu harvinainen tilanne, jossa jo suljettu hälytys palasi takaisin torkkutilaan, jos heti sulkemisen jälkeen painettiin virtanäppäintä.

Sähköposti

– POP-tilillä luotujen luonnosviestien tallentaminen ja muokkaus toimivat nyt

– IMAP4-salasanoissa voi nyt käyttää erikoismerkkejä (kuten ”äöü”).

Galleria ja tunnelmat

 – Puhelimeen siirretyt kuvat näkyvät Galleriassa pikimmiten ilman tarvetta käynnistää puhelinta uudelleen.

Media

 – Puhelimeen siirretyt musiikkitiedostot näkyvät Mediassa pikimmiten ilman tarvetta käynnistää puhelinta uudelleen.

Tietoturvakorjauksia
– CVE-2015-0245, CVE-2014-9402, CVE-2013-7423, CVE-2014-9402, CVE-2015-1472, CVE-2015-1473, CVE-2014-9092, CVE-2014-3571, CVE-2015-0206, CVE-2014-3569, CVE-2014-3572, CVE-2015-0204, CVE-2015-0205, CVE-2014-8275, CVE-2014-3570,  CVE-2014-9636, CVE-2014-8139, CVE-2014-9636 , CVE-2014-9622, CVE-2015-1349.

Järjestelmä

– Riittävä vapaan muistin määrä tarkistetaan nyt ennen SailfishOS-päivitysten lataamista ja asentamista – tämä muutos vaikuttaa tietenkin vasta seuraavan OS-version päivityksessä!

– Puhelin suorittaa tiedostojärjestelmän automaattisen eheytyksen (balansoinnin) keskiviikkoaamuisin klo 3 alkaen, jos akkulaturi on kytkettynä puhelimeen

Lisäohjeita päivitykseen liittyen löydät ”lähde”-linkistä.

Lähde: Jolla

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

  • mee

    Nyt voisiko joku auttaa. Snapchat ei toimi, kävi niin että Jolla ei tue uusinta versiota (google play palvelut ei toimi vaikka ladattuna) ja snapchat ei anna käyttää vanhaa versiota (”lataa päivitys”) Joten, miten saan snapchatin toimimaan kun sille ei tietääkseni ole clientiä?

  • Tuisku

    Aaslakkajärven asentamisen jälkeen puhelimen akku on alkanut tyhjentyä ja kuumentua noin 6-8 tunnissa vaikka mitään sovelluksia ei ole päällä, ei myöskään mitään paikannusta eikä synkronointia tms. Jollain tadzikilla (!) on esiintynyt samaa ongelmaa, mutta keskustelu englanninkielisessä Jolla-forumissa oli katkaistu asiattomana ja loukkaavana.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
Advertisment ad adsense adlogger