Jolla ilmoitti juuri, että päivitys 1.1.4.29 Äijänpäivänjärvi on nyt kaikkien saatavilla. ”Jos vain mahdollista, niin päivitä puhelimesi kytkettynä laturiin. Ja, jos käytät Phonehook-sovellusta(OpenRepos), niin poista se ensin”, Jolla ohjeistaa.

Uusin päivitys tuo mukanaan uusia ominaisuuksia ja myös virheiden korjauksia. Kyseinen päivitys on ollut saatavilla ennakko-ohjelmaan kuuluville jo jonkin aikaa.

Uusia Ominaisuuksia:

– Vaakasuuntainen Kartat-sovellus
– IMAP idle/Push -tuen
– Paremmat pyyhkäisyeleet
– Kahtiajaetut näppäimistöt

Muutokset ja lisäohjeet:

Muistutuksena, kuten ennenkin:

Jos puhelimessasi sattuu vielä olemaan SailfishOS-versio, joka on vanhempi kuin 1.0.4.20 ja jos sinulla on Warehous-sovellus asennettuna (siis jos käytätOpenRepos-sovellusjakelua), sinun on laitettava kaikki OpenRepos-repositoriot pois päältä, ennen kuin yrität päivittää puhelimeesi Vaarainjärven. Jos et ole kuullutkaan noista, jatka rauhassa eteenpäin!Poista Open Repos -sovelluksenPhonehook asennus aina ennen OS-päivitystä, sillä tuon sovelluksen on havaittu myötävaikuttavan päivitysten epäonnistumisiinÄlä sammuta puhelintasi kesken päivityksenPidä akkulaturi kytkettynä puhelimeen koko päivityksen ajanPuhelimen näyttö voi olla tyhjä ajoittain päivityksen aikana; voit tarkistaa edistymisen tilan painamalla virtanäppäintä aivan lyhyesti.

Mitä uutta?

Sailfish Utilities -kokoelmassa on uusi työkalu ”Käynnistä näppäimistö uudelleen” (”Restart keyboard”)
Sailfish Kartat toimii nyt myös vaakasuorassa asennossa
Näppäimistön voi halutessaan jakaa kahteen osaan vaaka-asennossa, yksi osa vasemmalle ja toinen oikealle kädelle. Tämä vaihtoehto lienee hyödyllisempi Tabletin isolla näytöllä”Etsi päivityksiä” -vaihtoehto on nyt vetovalikossa silloinkin, kun OS-päivitys on jo aiemmin löytynyt. Voit etsiä vieläkin uudempaa päivitystä.Idle/push-tuki lisätty IMAP-sähköpostitileihin. Tilit voivat nyt noudattaa ”aina ajan tasalla” -aikatauluaNäytön pyyhkäisyistä saadaan nyt tarkempaa palautettaKuvakkeet on muutettu resoluutiosta riippumattomiksiFacebook-tilit on päivitetty noudattamaan rajapintaversiota 2.2, mikä valitettavasti johti toimintojen huomattavaan vähentymiseen, mm. SailfishOS ei enää tue Facebookin pikaviestejä eikä yhteystietojen päivitystä Facebookista.Facebook on ilmoittanut, että heidän XMPP-pikaviestirajapintansa ei enää ole käytettävissä 2015-04-30 jälkeen.  Facebookin tiedonanto englanniksi:https://developers.facebook.com/docs/chat.
SailfishOS:n koodi on nyt päivitetty uutta rajapintaa (API 2.2) vastaavaksi, mikä siis estää Facebook-pikaviestit ja yhteystietojen Facebookista tulevien yksityiskohtien tuomisen puhelimeen. Neuvottelemme Facebookin kanssa, jotta löytyisi tapa parantaa tilannetta.
-Asennettuasi tämän SailfishOS-päivityksen aiemmin Facebookista Henkilöt-sovellukseen haetut yhteystiedot katoavat Henkilöt-sovelluksestasi.

Parannuksista parhaimmat

Seuraavassa luetellut muutokset ovat enemmän tai vähemmän käyttäjälle näkyviä. Tarkemmat tekniset kuvaukset muutoksista löytynevät osoitteesta together.jolla.com.

Android-tuki

– Korjattu Android-sovellusten käynnistämiseen liittyvä vika

– Korjattu vika, joka aiheutti väärän aikavyöhykkeen Android-sovelluksiin sen jälkeen, kun aikavyöhykettä oli muutettu valikossa Asetukset > Järjestelmä > Aika ja päivämäärä

– Parannettu Android-sovellusten pääsyä muistikortille tallennettuihin kuviin.

Kalenteri

– Tuntinäkymää korjattu poistamalla siitä käyttämätöntä tilaa

– Toistuvan kalenterivarauksen yhden tapauksen poistaminen Jollasta poistaa sen nyt myös palvelimelta (Googlen kalenteri).

Kello

– Korjattu harvinainen tilanne, jossa jo suljettu hälytys palasi takaisin torkkutilaan, jos heti sulkemisen jälkeen painettiin virtanäppäintä.

Sähköposti

– POP-tilillä luotujen luonnosviestien tallentaminen ja muokkaus toimivat nyt

– IMAP4-salasanoissa voi nyt käyttää erikoismerkkejä (kuten ”äöü”).

Galleria ja tunnelmat

 – Puhelimeen siirretyt kuvat näkyvät Galleriassa pikimmiten ilman tarvetta käynnistää puhelinta uudelleen.

Media

 – Puhelimeen siirretyt musiikkitiedostot näkyvät Mediassa pikimmiten ilman tarvetta käynnistää puhelinta uudelleen.

Tietoturvakorjauksia
– CVE-2015-0245, CVE-2014-9402, CVE-2013-7423, CVE-2014-9402, CVE-2015-1472, CVE-2015-1473, CVE-2014-9092, CVE-2014-3571, CVE-2015-0206, CVE-2014-3569, CVE-2014-3572, CVE-2015-0204, CVE-2015-0205, CVE-2014-8275, CVE-2014-3570,  CVE-2014-9636, CVE-2014-8139, CVE-2014-9636 , CVE-2014-9622, CVE-2015-1349.

Järjestelmä

– Riittävä vapaan muistin määrä tarkistetaan nyt ennen SailfishOS-päivitysten lataamista ja asentamista – tämä muutos vaikuttaa tietenkin vasta seuraavan OS-version päivityksessä!

– Puhelin suorittaa tiedostojärjestelmän automaattisen eheytyksen (balansoinnin) keskiviikkoaamuisin klo 3 alkaen, jos akkulaturi on kytkettynä puhelimeen

Lisäohjeita päivitykseen liittyen löydät ”lähde”-linkistä.

Lähde: Jolla

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: