Jolla julkaisi tänään uusimman version Sailfish-käyttöjärjestelmästä, ja se tuli ennakkojakeluun tänään. Kyseinen versio sisältää uusia ominaisuuksia ja virheenkorjauksia. Mielenkiintoisimmat uudet ominaisuudet ovat varmasti: Internet-selaimen uusi ulkonäkö, Sää vimpain tapahtumat-näkymään ja tunnelmien värimaailman muokkaus. Tässä artikelissa julkaisen muutamia kuvia kyseisistä uusista ominaisuuksista.

Internet-selaimen uusi ulkonäkö:

Sää Vimpain:

Tunelmien värimaailman muokkaus:

Omasta mielestäni on erittäin mukavaa nähdä uusia ominaisuuksia. Varsinkin värimaailman muokkaus Tunnelmissa ja internet-selaimen uusi ulkonäkö ovat tervetulleita uudistuksia.

Mikä on omasta mielestäsi paras uusi ominaisuus?

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

 • VJL

  Loistavaa työtä jälleen Jolla-tiimiltä!

 • Lapa

  Aivan mahtavaa!! Siis aivan mahtavaa, jumankauta aina kerta toisensa jälkeen Jolla yllättää.. yli vuoden käytön jälkeen puhelin tuntuu vieläkin uudelta ja freesiltä!! 🙂 kommeita päiviityksiä!!

 • Pingback: Jolla – Yliaavanlampi | P.Tärkeä – Ploki()

 • Mielestäni Selaimen uudistukset ovat tervetulleimmat. Tunnelman värin muuttaminen puolestaan on tehty aivan loistavan jollamaisesti. Tuollaista toimintoa on ilo käyttää.

 • N9Sailfish

  Näyttää todella upealle myös! Valitettavasti olen reissussa N9:n kanssa, mutta viikonloppuna pääsen taas Jollan luo! Mutta jo nyt todella upea ensikäsitys uudesta päivityksestä. Kiitos Jolla!

 • Turhaan en ostanut Jollaa, sillä Jolla on kuin viini; paranee vanhetessaan. Jollan oma selain tuli kertaheitolla kömpelöstä tosi hyväksi. Sailfish(!) sääsovellus on hyvä juttu (kunnon sovellus, jossa myös Foreca mukana). Luonnollisesti, lisää hyvää varmasti luvassa säännöllisin väliajoin.

 • Keijo3

  Ilmeisesti kehittäjiä ei kiinnosta laitteen käyttö puhelimena. Ominaisuus johon oli jo tottunut aikaisemmissa puhelimissa, puuttuu edelleen, soittajakohtaiset soittoäänet. Ei luulisi olevan amerikantemppu että ominaisuus saataisiin Sailfishiin.

  • Tyytyväinen Jollakäyttäjä

   Soittajakohtaisissa soittoäänissä on muilla niin laajat patentit että niiden kiertämisen keksiminen ei ole ihan pikkujuttu. Sama koskee myös ryhmätekstiviestejä

   • Mo jaa. Symbianissa oli soittajakohtaset soittoäänet jouseita vuosia ennen kilpailijoita kuten ensimmäistä iPhonea. Symbianiin ne tuli joskus aivan 2000 luvun alussa. Eli epäilempä, että esimerkiksi mahdolliset Applen tai Googlen patentit on täysin arvottomia, koska Nokia ja Symbian ehtivät tuoda tuon ominaisuuden älypuhelimiin paljon ennen heiytä. Symbian on tukenut mp3 soittoääniäkin siitäalkaen kun mp3 tuki Symbianiin tuli, eli vuosia ennen ekaa iPhonea jne Symbianissa voi käyttää mitä tahansa audio tai usiikkitiedostoa soittoäänenä kunhan puhelin vain tukee audioformaattia. Vastaavasti onnistuu myös videoiden käyttö soittoääminä..

    Sana koskee ryhmätekstiviestejä, riippuen mitä sillä tarkotetaan. Jos tarkotetaan vain saman viestin lähettämistä kerralla usealle vastaanottajalle, niin tuki sillekin oli Symbianissa jo vuosia ennen ekaa iPhonea.

    Eli en jaksa uskoa patenttien olevan este soittajakohtasten soittoäänien ja ryhmätekstiviestien tuomiselle Sailfishiin. Esimerkiksi Apple ei noita ominaisuuksia keksinyt vaikka iPhonefanit niin kuvittelisikin.

  • Mika Hanhijärvi

   Jep. tuki soittajakohtasille soittoäänille olisi mukava ominaisuus.

   Lisäksi olisi kiba, jos Sailfishiin saataisiin toiminto, joka sanoo puheena kuka soittaa. Symbianissa tuollainen ominaisuus on. Toki käyttäjä voi asetuksista valita onko toiminto päällä vai ei.

   Jos puhetoiminto on päällä, niin Symbiankertoo puhesyntetisaattorin avulla kuka soittaa. Eli puheum saapuessa puhelin toistaa soittoäänen ja samoo tietyin väliajoin puheena esimerkiksi: ”Minna soittaa” tai ”Jaska Jokunen soittaa” jne. Eli puhelimen soidessa soittoääni hiljennetään välillä ja puhelin sanoo kuka soittaa. Sitten soittoääni jatkuu. Sama toistuu kunnes puheluun vastataan tai se esim hylätään punasta luurinappulaa painamalla.

   Samanlainen toiminto olisi mukava saada Sailfishiinkin.

   • Mika Hanhijärvi

    Kun tässä alettiin toiveita listaamaan, niin lisätään vielä yksi juttu 🙂

    Olisi mukava, jos jonain päivänä Sailfishiin saataisiin myös mahdollisuus soittaa puhelinkirjassa olevaan numeroon käyttäen puheentunnistusta.

    Symbianissa tuollainen ominaisuus on ja se on hiton kätevä. Eli Symbianissa voi soittaa puhelinkirjassa olevalle henkilölle pitämällä vihreää luurinappia pohjassa kunnes puhelin piippaa. Sitten vain sanotaan sen henkilön nimi, jolle halutaan soittaa, eli sanotaan esim ”Minna”, ”Jaska Jokunen” jne tai vaikka ”taksi”. Puhelin soittaa sitten halurttuun numeroon. Homma toimii ihmeteltävän hienosti vaikkei puhelimelle tarvitse edes opettaa äänentunnistusta, kun puhelinkirjaan lisää ghenkilön se on heti käytettävissä edellä mainitulla tavalla.

    Olisi erittäin hienoa saada vastaava toiminto Sailfishiin.

    Symbian taitaa olla edelleen ainut älypuhelinalusta, jossa tuo ominaisuus on. Symbianissa tuo on ollut jotain 10 vuottta, esimerkiksi vuonna 2007 julkastussa N95:ssä oli tuo ominaisuus ja kaikissa sitä uudemmissa Symbin-luureissa se on myös.

    Puheentunnistus ei ole niitä helpoiten lisättäviä ominaisuuksia, mutta toivottavasti tämä ominaisuus tulee Sailfishiin jonakin päivänä.

 • Erittäin tyytyväinen Jollaan

  Ostin tuossa taannoin Lime-TOH:n ja huomasin yrittäessäni saada sitä toimimaan, ettei Jollani NFC-siru enää toimi. Noh, laitoin maanantaina puhelimen huoltoon ja eilen tuli kokonaan uusi puhelin. Reilun vuoden oli puhelin ollut, kun sen joulukuussa 2013 ostin. Lisäksi vielä uusi päivitys heti putkeen ja laite sen kuin paranee vain. Hienoa, kiitos Jolla! Tablettia odotellessa… 🙂

  • Rommi

   Marraskuussa viallisen näytön vuoksi meni huoltoon – tilalle tuli ’tehdashuollettu’…kiva, mutta aika pian tuon käyttöönotettuani ilmeni uusi vika. tällä kertaa virtapainikkeessa…aikani sitä ihmeteltyäni laitoin sen tällä viikolla huoltoon…pitäkääs peukkuja…toivottavasti tilatussa tabletissa parempi laatu tältä osin..
   Softapuoli, no complaints..:)

 • Kujis97

  Android-sovellusten ilmoitukset olisi kiva saada lukitusnäyttöön, ihan vain jo natiivin Whatsapp-sovelluksen puuttumisen takia.

  • Hende

   ..minulla anteroilmot tulevat ainakin watsupista ja tinderistä lukitusnäyttöön.

 • Hende

  Mistä noita tunnelmia voi säätää?

 • Beurre VItalis

  Voiko tällä jo lähettää IMAPin kautta sähköpostia?

  • Mika Hanhijärvi

   imap on tekniikka, jota käytetään sähkäposteja haettaessa sähköpostipalvelimelta, ei sähköposteja lähetettäessä. Sähköpostit lähetetään smtp:tä käyttäen.

 • Horace Coe

  Ääh. Mulla on alkanut syödä akkuvirtaa aivan liian nopeasti uuden päivityksen myötä. Mitään asetuksia en ole muuttanut. 🙁

 • Antero

  Täällä täysi tumpelo ihmettelee, että mistä syystä selaimen kirjanmerkkien ikonit esim. blogspotin osalta eivät enää näy pikkuisena b:nä, kuten aiemmassa selaimessa, aiemmalla käyttisversiolla? Mistä ylipäätään riippuu ikonien ”hakeminen” nettisivuilta, toisilla käyttöjärjestelmillä selaimet osaavat hakea ”oikean” ikonin kirjanmerkkiin…

%d bloggaajaa tykkää tästä:
Advertisment ad adsense adlogger