Jolla on juuri ilmoittanut, että seuraava Sailfish-päivitys on ladattavissa ennakko-ohjelmaan ilmoittautuneille. Kyseisen päivityksen versio on 1.1.4.28 Äijänpäivänjärvi ja päivitys tuo mukanaan uusia ominaisuuksia ja virheiden korjauksia.

Jolla myös kerää n. kahden viikon ajan käyttäjiltä saatua palautetta päivityksestä ja korjaa mahdolliset virheet ennen kuin päivitys lähtee yleiseen jakoon.

Näkyvimmät muutokset:

– Vaakasuuntainen Kartat-sovellus
– Kahtiajaetut näppäimistöt
– IMAP idle/Push -tuen
– Paremmat pyyhkäisyeleet

20150416163258

Voit päivittää Jollasi seuraavasti:

1. Asetukset
2. Järjestelmä
3. Sailfish OS -päivitykset
4. Vedä alaspäin ja valitse ”lataa”

Lisätietoa päivityksestä löydät ”Lähde-linkistä”.

Lähde: Jolla

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

 • Whippler

  app->home sivu swipin animaatio tuntuu aika oudolta, ei se nyt huono ole, mutta, en oikeen tykkää

 • Lauri Keränen

  Miten toi vaakasuuntainen kartta pitäis ilmetä

  • Eipä toimi minullakaan, tai sitten olen ymmärtänyt asian väärin.

   • Toni Aaltonen

    Itselläkin sama vika. Otin yhteyttä Jollaan ja he etsivät vikaa parasta aikaa. Eli korjaus on tulossa jossain vaiheessa.

    • Toni Aaltonen

     Uutta tietoa tullut: Kartta-sovellus tullaan päivittämään, jolloin ongelma poistuu. Näin kerrottiin TJC-foorumilla

  • Marko Uusipaikka

   Jolla Kaupasta Kartat sovelukseen päivitys ja sitten kääntyy vaakaan

 • Pingback: Sailfish OS päivittyy jälleen! Äijänpäivänjärvi tuo mukavia uudistuksia - Best Mobile Blog()

 • Pingback: Jolla – Äijänpäivänjärvi | P.Tärkeä – Ploki()

 • Arska89

  Kertokaa nyt viisaat mitä toi IMAP idle/Push -tuki nyt oikeen tarkoittaa in finnish? 😛

  • Mika Hanhijärvi

   Sähköpostiohjelma, joka tukee IMAP Idleä saa automaattisesti tiedon uusista saapuneista sähköpostiviesteistä ilman, että sähköpostiohjelman tarvitsee kysellä sähköpostipalvelimelta onko uusia viestejä saapunut. Eli säghköpostipalvelin itse ilmoittaa sähköpostiohjelmalle, kun uusia viestejä saapuu palvelimella olevalle sähköpostitilille. Myös käytössä olevan sähköpostipalvelimen pitää siis tukea IMAP Idleä. Toisinsanoen IMAP Idle on ns. PUSH -notification -tyyppinen ominaisuus.

   IMAP Idlen etuna on se, että sähköpostiohjelma voi vain odotella taustalla saapuvaa ilmoitusta uusista viesteistä, sen ei tarvitse itse kysellä palvelimelta onko uusia viestejä saapunut vai ei. Tuo vähentää akun kulutusta ja verkkoliikennettä merkittävästi.

   Jos IMAP Idle -ominaisuus ei ole käytettävissä, sähköpostiohjelman pitää itse kysyä sähköpostipalvelimelta onko uusia viestejä saapunut vai ei, tätä sanotaan pollaamiseksi. Tyypillisesti sähköpostiohjelma lähettää kyselyn sähköpostipalvelimelle esimerkiksi 10 tai 15 minuutin välein. Jokainen kysely lisää verkkoliikennettä, palvelimen kuormitusta ja akun kulutusta. Yleensä suurin osa sähköpostin pollauskerroista on täysin turhia, koska palvelin vastaa ettei uusia sähköpostiviestejä ole tullut
   IMAP Idlen etuna on myös se, että sähköpostiohjelma saa ilmoituksen saapuneesta sähköpostista lähes heti kun se on sähköpostipalvelimelle saapunut. Sähköposteja pollattaessa voi mennä pitkäkin aika ennenkuinsähköpostiohjelma saa tiedon saapuneesta viestistä. Esim jos sähköposteja pollataan 30 minuutin välein, voi mennä puoli tuntia ennen kuin tieto viestistä saadaan, ellei käyttäjä sitten itse paina ”hae uudet postit” -nappia ennen sitä.
   .

   IMAP Idlen ansiosta ssähköpostiohjelma suurimman osan aikaa vain odottaa saapuvia viestejä. Toki sähköpostiohjelma voi tehdä jotain muutakin, myös ollessan ajossa taustalla. Se voi vaikka filtteröidä spämmiä, lähettää ajastettuja viestejä tai vastata poissaoloviesteillä saapuviin viesteihin jne jne. Jos sähköpostiohjelmalla ei ole muuta tekemistä se vain odottaa ilmoitusta saapuneesta uudesta viestistä. Kun ilmoitus saapuu siitä voidaan kertoa käyttäjälle.

 • Mirock

  Paskahan tuo uus swipe animaatio on. paljo parempi se et sovellus häivyttyy vain pois mitä enemmän swipee

%d bloggaajaa tykkää tästä:
Advertisment ad adsense adlogger