Kuinka jakaa internet yhteys Jollalla? Erittäin yleinen kysymys, johon on nyt tullut vastaus. Eli tässä ohjeet kuinka pystyt jakamaan internet yhteyden Jollalla. Jollassa ei vielä ole asetusta, millä puhelimesta voi tehdä hotspotin, mutta seuraavia ohjeita noudattamalla se pitäisi onnistua. Emme kuitenkaan ota vastuuta, jos Jollasi menee rikki näitä ohjeita noudattamalla.

How do I enable USB tethering?

1. Enable Jolla Developer Mode
2. Configure your PC for RNDIS networking (Linux and Windows Vista and later should have it by default, MacOS needs [2] )
3. Configure manual IP address on PC, address in 192.168.2.x network (e.g. 192.168.2.1), router 192.168.2.15, valid DNS server (e.g. 8.8.8.8)
4. On Jolla, run
1. echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
2. /sbin/iptables -t nat -A POSTROUTING -o rmnet0 -j MASQUERADE
3. /sbin/iptables -A FORWARD -i rmnet0 -o rndis0 -m state –state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT
4. /sbin/iptables -A FORWARD -i rndis0 -o rmnet0 -j ACCEPT

How do I enable WiFi tethering?
1. Install connman-test package (pkcon install connman-test)
2. Enable WiFi in settings (otherwise you get a dbus.exceptions.DBusException: net.connman.Error.PermissionDenied: Permission denied)
3. Run /usr/lib/connman/test/enable-tethering wifi SSID passphrase

Passphrase must be at least 8 characters, or you will get a net.connman.Error.PassphraseRequired: Passphrase required error.

Myös Sami Remes on tehnyt sovelluksen Jollalle, millä voi jakaa internetin. Voit ladata sen täältä.

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

 • AL

  Hyvä, mutta saisi olla kunnon app, jonka Jolla kaupasta voisi ladata, ja wpa2 salaus, eli vaikka samanlainen kuin N9:ssä oli.

 • Kari A

  helpompi tapa on ottaa file browser jolla kaupasta ja etsiä ladattu tiedosto,yleensä downloads kansiossa ja asentaa alasveto valikon kautta.

 • Timo Lahti

  Testasin tuota WiFi-kikkaa ja yhteys Android-tablettiin kyllä saatiin aikaiseksi, mutta dataa ei liiku.
  Pitäisikö siis tuo ylempänä oleva forwardi myös toteuttaa jotenkin?
  Sekä verkkosivut että Play-kauppa tablettilaitteella tööttää ”verkkoyhteyttä ei ole” vaikka yhteys SSID: Jolla näkyy ja on hyvissä voimissaan.

  Sovellus ei toimi ollenkaan, eikä SSID tule näkyviin Wifi-verkkojen listalla, vaikka puhelimessa on Wifi ollut päällä ja laite on käynnistetty uudelleen ja se on devel-tilassa..

 • Kari A

  mulla toimii hienosti,ottaa nopeammin yhteyden kun lumia 920 jako.

 • Jarmo L

  Latasin harbour-hotspot-0.1-1.armv7hl.rpm ja harbour-hotspot-0.1-2.armv7hl.rpm. Yritin ensin asentaa tuota 0.1-2 mutta Jolla sanoi vastaan että ”…-0.1-2 is not valid rpm-File.

  Tuon jälkeen 0.1-1 asennus joka meni ihan normaalisti läpi, pitää testata myöhemmin toimivuutta kotosalla.

 • Teemu

  Latasinkohan väärän connman-paketin kun tämä polku ei toimi: /usr/lib/connman/test/…

  • AL

   Kokeillaan lisää mutta näytti kuitenkin asentuneen File Browserin kautta hyvin tuo Hotspot (Remeksen tekemä). Jos saa toivoa niin se voisi vielä tallentaa edelliseltä köyttökerralta salasanan, + about välilehdellä voisi olla sen versio ja vaikka linkki paikkaan mistä saa viimeisimmän version. Ja parempi jos tuo tulisi jakoon Jollan kauppaan, mutta hyvä näinkin 😉

 • antzu

  Voisiko joku kertoa minkä nuista tiedostoista tulisi ajaa.
  Siellä vaikuttaa olevan 9 tiedostoa ja vaikuttaa myös, että esim. harbour-hotspot-0.1-2.armv7hl.rpm on uudempi kuin 0.1-3.
  Mikä on näiden kaikkien ero?

  • Fenix

   Hyvin näyttää tuo Remeksen hotspotti toimivan. Ladattavaksi ja asennettavaksi luonnollisesti suurimmalla versionumerolla oleva .rpm tiedosto, joka on siis viimeisin versio ko ohjelmasta.

   • mi

    mites noi debug-tiedostot, onko niitä tarpeen asentaa?

    • AL

     Ei ainakaan minun tarvinnut, liekkö niille jotka on kiinnostuneita debuggauksesta.

 • JH

  Jollan teknologinen taso näyttää käyttäjän näkökulmasta olevan yhtä sivistynyt ja simppeli kuin työpöytä-Linux 1990-luvun puolivälissä ennenkuin keksittiin, että kryptiset loitsut eivät kuulu ihmisille suunniteltuihin järjestelmiin… (paitsi että bugeja on Jollassa ilmeisesti paljon enemmän).

  • Fenix

   JH – Aika joutavaa kitinää mielestäni. Kysehän on beta-asteella olvan käyttöjärjestelmän ensimmäisestä puhelintoteutuksesta, jonka taustalla on todella pieni firma, jolla ei ole tuhansien koodareiden armeijaa tekemään ihan jokaista pikku nippeliä. Muutamaa puutetta laitteessa ihmettelin itsekin, kuten vaikkapa tuon WiFi-hotspotin puuttumista. Mutta tässäpä avoimen koodin ja vapaiden kehitystyökalujen vahvuus astuukin kuviin: sellainen ilmaantui muutamassa päivässä vapaasti jakoon kaikille sitä kaipaaville.

   Varmaankin Jollan tavoitteena on ollut saada tuote kaikin tavoin valmiiksi ennen julkaisua, mutta aika on vaan loppunut vähän kesken. Tsemppiä vaan sinne firman koodaajille ja kiitos esim Sami Remekselle ja muillekin, jotka ymmärtävät, että yhteispelillä meillä kaikilla on mukavampaa. 🙂

   • Jukka Linna

    Miten tuon pitäisi asentua? Latasin kaikki versiot ja kokeilin avata .rpm tiedostoja filemanagerilla, mutta mitään ei tapahdu. Uudelleenkäynnistystäkin kokeilin mutta ei pelitä.

    • Jukka Linna

     Sain asennettua, kun latailin Jolla kaupan filebrowserin. Jollaan terminaalin kautta aikaisemmin asentamani selain ei sisäktänyt asenna -komentoa ja rpm-komennolla terminaalin kautta tuli joku virheilmoitus. Nyt toimii! Hieno homma.

     • Valtteri

      vaikuttaako uusin käyttöjärjestelmän päivitys hotspotin toimintaan? en saa toimimaan kyseistä ohjelmaa.

   • Tapio Korpinen

    Tapsa

    Olen Fenix:n kanssa samaa mieltä, jos haluaa valmiiksi toimivan puhelimen, niin kannattaa ostaa vaikka Lumia. Jokaisen joka tämän puhelimen on ostanut pitäisi tietää että sen kanssa joutuu pelailemaan pitemmän aikaa että kaiken saa toimimaan. Mutta minusta se onkin tämän puhelimen hienous, jokainen voi tehdä puhelimestaan sellaisen mikä miellyttää, eikä tyytyä vain siihen mitä massa valmistajat tuottavat.

    Sitten kiitokset Remekselle Hotspot:sta. Ladattu, asenettu ja testattu, toimii hyvin ja nopeasti.

 • TK

  Onko kukaan saanut toimimaan tätä Macin kanssa? Pitääkö mennä developer moden kautta vai onnistuuko tuon Remeksen sovelluksella?

 • Juha S

  Just tuuppasin uusimpaan Sailfish versioon viimenen noista remeksen rpm:stä. Filemanagerilla paketille install ja hotspotti toimii. Ei tarvi developer modea eikä muutakaan kikkailua. Mahtavaa, viimenen elämää haitannut featurepuutos hoidettu tällä 🙂 Tää on nyt selkee ykköspuhelin, ei oo enää jumittavaa droidia ikävä!

  Ja siis kysyjille ehkä tässä jo toistettukin asia, mutta rpm paketeista tarvitaan vain se binääriversio, eli harbour-hotspot-0.1-3.armv7hl.rpm – tai uudempi versio jos sellainen tuonne ilmestyy.

 • targon

  Itse asensin tuon download, ja senjälkeen Jolla file browserilla ./Downloads hakemistoon ja valitse rpm ja sille ’Install’ pulley menulla. Toimii hyvin ja tukee vpa2:sta.

 • Valtteri

  Homma pelittää nyt täälläkin. Käyttäjässä oli vaan vikaa 🙂 Mahtavaa!

 • Antsi

  Hei, voisinko saada helpon ohjeen miten saan jollan jakamaan internet yhteyttä?

  • T.Lahti

   odottele seuraavaa ouhelimen ohjelmistopäivitystä.

  • targon

   -Mene Jolla storeen ja asenna sieltä applikaatio ’Tethering’ (löytyy network osiosta)
   -Käynnistä tethering, ja Laita pulley menusta verkolle nimi ja salasana.
   -PC:n puolella tietenkin etsit/käytät samaa langaton verkko nimeä ja salasanaa (VPA2 modissa)

   Eipä siinä muuta tarvita, rohkeasti vaan kokeilemaan.

 • Matti R

  Eikö juttua voisi päivittää, tai jopa poistaa kokonaan, koska internetyhteyden jako on ollut jo pitkään käytettävissä ilman kikkailua suoraan järjestelmäasetuksista. Ja kun asetuksien pikavalinnatkin ovat muokattavissa, toiminnon saa asetuksien aloitusivulle pikavalinnaksi –> parilla sormen heilautuksella jaon saa päälle/pois. Myös wifi kytkeytyy päälle automaattisesti jos jako otetaan käyttöön. Terveisin (kehitykseen) tyytyväinen Jollan omistaja.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
Advertisment ad adsense adlogger