About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

 • Whippler

  Eihän noi uudet hipasut vaikuta yhtään hyvältä verrattuna nykyiseen.
  appsit joutuu hakemaan huitasemalla alhaalta asti, nykyään riittää kun vetää keskeltä.
  Näyttöä ei saa enään kiinni vetämällä suoraan ylhäältä vaan pitää erikseen vielä valita lukitus.

  Toivottavasti noita saa säädettyä.

 • Whippler

  ei vissiin saa muokattua kommentteja?

  lukkoruudustakin näköjään pitää hipasta oikeelta vasemmalle, nykyinen alhaalta ylös sipaisu on paljon luonnollisempi.

 • Nyt näyttää minun mielestäni paljon paremmalta kuin nyt. Siis tuo, että ruutujen välillä mennään sipaisemalla sivusuunnassa. Sitä olen luonnostani tehnyt nykyiselläkin ja kironnut sitten siinä tunnelmanvaihtoruudussa. N9:n käyttökokemus jäi jotenki niin selkärankaan, että lähes puolentoista vuoden Jollakäytöllä vieläkin teen samaa virhettä.

 • Sipaisu

  Näyttää oikein hyvältä. Ehti jo tosin melkeinpä tottumaan N9 -> Jolla siirtymän jälkeen tuohon ylös-alas -logiikkaan. Mutta N9 aikana tuo karuselli-kuvio toimi erittäin hyvin, joten varmasti tässä tottuu Jollan käytössä siihen.

  Tuo Feed-näkymä yhdistettynä esim. Wifi / 3G-säätönappeihin näyttää todella hyvältä.

  Ainoa asia mikä tuossa oikeastaan huolettaa:
  Saako sovelluksia enää suljettua vetämällä ylhäältä alas vai tuleeko aina näkyviin tuo Ambience -valintaruutu vaikka olisit sovelluksessa? Tuo on sovelluksien sulkemisessa käytetty ele on ihan parhautta niin N9 kuin Sailfish 1.x -käytössä.

  Mutta kaiken kaikkiaan erittäin hyvää työtä Jolla-tiimi jälleen kerran tehnyt ja on pelkästään positiivista jos tablet ja puhelin käyttöliittymien logiikka tuodaan samanlaisiksi. Tablettia odotellessa 🙂

 • Benn

  EI Perk*le se on sitten opeteltava KAIKKI eleet uudelleen. Nuo uudet valikot on selkeästi askel iOS tai androidin puhelinten suuntaan. Olisi mukava tietää miksi kaikki on vedetty uusiksi, eikö ihmiset osaa käyttää sailfish-puhelinta?

 • huuhaa

  Itseäkin häiritsee tuo, jos sovelluksia ei saa enää suljettua ylhäältä alas pyyhkäisyllä. Ja vaikka saisikin, eli ambience valinta tulisi vasta kotinäkymästä, niin sillopinkin häiritsee se, jos näytön lukitusta ei saa tehtyä nykytyylillä.

  Nykytyyli parannetulla ilmoitusruudulla olisi mielestäni hyvä. Toki tuo esitettykin menettelee, mikäli tuo yläpyyhkäisy säilytetään ennallaan. Ambiencen valinta ylipäätään ei mielestäni ansaitse omaa elettään jos sen hintana on noiden nykyisten ylhäältä tapahtuvien pyyhkäisyeleiden menettäminen.

 • N9Sailfish

  Todella hyvää kehitystä. Hyvää sekin, että jotain N9-elementtejä, mutta tietysti roppakaupalla uutta.
  Toivottavasti Sailfish 2.0 :n virrankulutus pysyy samalla matalalla tasolla kuin1.x: n. Kaikesta huolimatta arvostan pitkää akun kestoa ylikaiken.

 • Ihan hyvältä näyttää. Mutta eipä videosta vielä voi sanoa miten paljon käytettävyys muuttuu. Ja miten paljon vielä muuttuu tuosta. Jos yrittävät liikaa uusia juttuja, osa saattaa skipata päivityksen.

  Näytön lukitus ja sovellusten sulkeminen ylhäältä pyyhkäisemällä kyllä tekee jollan käytöstä näppärää.

 • akse

  Ylhäältä alas selailu on hieman rasittavaa sormelle joten parempi että mennään enemmän sivusuunnassa. N9:ssä tykkäsin tästä.

 • Miikka

  N9:ssä ja jollassa voi valita onko pyyhkäisyllä ohjelmien sulkeminen käytössä vai ei

 • Miharin

  Uudistukset on kivoja, paitsi jos uudistetaan aivan kaikki eikä mikään ole entisensä… Profiilit ylhäältä alas ei kiinnosta yhtään, kuka edes käyttää muita kuin äänetön/normaali?

%d bloggaajaa tykkää tästä:
Advertisment ad adsense adlogger