Matkailua ei tarvitse ajoittaa vain kesälomille. Syksy on itse asiassa otollisempaa aikaa matkailulle kuin vaikkapa kesä, koska matkailijoita ja lomailijoita on vähemmän ja lomakohteiden hinnat ovat alhaisempia. Voitkin siis jopa säästää rahaa syysmatkailun avulla. Ulkomaille ei nyt kannata mennä, mutta ei syytä huoleen: Suomessa on varsin mielenkiintoisia matkailukohteita, jotka pääsevät täyteen loistoonsa etenkin syksyisin.  

Vain mielikuvitus on rajana. Tykkäätkö olla veden lähellä? Siinä tapauksessa esimerkiksi veneily Saimaan rauhallisten laineiden syleilyssä on hauska tapa lomailla ja viettää syksyä. Jos sinulla ei ole omaa paattia, veneen vuokraus onnistuu kätevästi ja varsin edullisesti veneiden vuokraukseen erikoistuneelta yritykseltä. Veneily on hauskaa niin yksin kuin pienessä porukassakin, ja voitte halutessanne vierailla esimerkiksi eri Saimaan varrella sijaitsevissa kaupungeissa ja paikoissa. Veneessä on myös tunnelmallista nukkua, ja usein kokkailukin onnistuu varsin helposti. 

Pidätkö jylhistä maisemista ja kävelemisestä? Siinä tapauksessa vaeltaminen Lapissa voi olla varsin hauska ja mielekäs vaihtoehto. Pakkaa mukaan vain tarpeeksi lämpimiä vaatteita, villasukkia, riittävästi ruokaa ja juotavaa, ja hyvälaatuisia ja mukavia kenkiä, ja suuntaa kohti erinomaisia ja hauskoja valellusreittejä. Vaellusreittejä on paljon ja voit suunnata vaeltamaan esimerkiksi yhdeksi kokonaiseksi päiväksi, muutamaksi tunniksi, tai vaikkapa viikon kestävälle vaellusreissulle. 

Onko suunnitelmissasi kunnon rentoutuminen ja arjesta irtaantuminen? Kylpylälomat sopivat etenkin perheille ja pariskunnille. Monessa kylpylässä on hotelli, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia majoituksesta tai kylpyläloman ruokapuolesta. Ennen kylpyläloman suunnittelua sinun olisi hyvä kuitenkin huomioida, että kylpylälomat eivät välttämättä onnistu tällä hetkellä yhtä helposti ja mutkattomasti kuin ennen erilaisten koronaan liittyvien turvasäädösten takia. 

Mökilläkin on kiva viettää aikaa syksyisin. Illat pimenevät jo aikaisin, mikä tarkoittaa, että voit laittaa kynttilöitä palamaan, laittaa saunan tai nuotion tulille, ja paistella vaikkapa vaahtokarkkeja liekeissä. Pimeänä hehkuva ilta, sauna, kynttilät ja puiden keltaiset lehdet luovat mielekkään ja tunnelmallisen miljöön mökkeilylle. Ja, mikä parasta, mökkeily sopii niin aktiviteettien toteuttamiseen kuin rentoutumiseenkin. 

Syysmatkalle on aina kiva suunnata, oli sää mikä hyvänsä. Kaipaatko lisätienestejä ja ideoita säästöjen kerryttämiseen? Matkat eivät suinkaan ole ilmaista huvia. Jos kukkarosi kaipaa hieman täytettä, bittirahoihin sijoittaminen verkossa on varsin helppo tapa ansaita rahaa samalla, kun teet päivätöitäsi ja keskityt pienen syysmatkasi suunnitteluun. Bittirahoihin sijoittaminen on varsin jännittävä aktiviteetti, sillä niiden kurssi voi vaihdella suurestikin lyhyen ajan sisällä. Tämä tarkoittaa, että sinun olisi pidettävä tarkasti silmällä bittirahojen kurssien muuttumista. Tarvitset vain rohkeutta, kiinnostusta bittirahoja kohtaan, ja uteliaisuutta. Muistathan, että sinun ei kuitenkaan koskaan tulisi sijoittaa enempää kuin sinulla on varaa hävitä. Sijoittamiseen liittyy aina riski, olipa kyse sitten pienistäkin summista. 

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

Leave A Reply

%d bloggaajaa tykkää tästä: