Kiinalainen matkapuhelinvalmistaja Huawei on ollut lähi viikkoina paljon uutisissa Googlen peruttua Huawein Android-lisenssin. Samalla Huawei on alkanut etsiä vaihtoehtoja Android-käyttöjärjestelmälle. Yhdysvaltojen ja Kiinan kauppasodan uskotaan hidastavan taloutta, mutta suomalaisen Jollan uskotaan jopa hyötyvän siitä.

Sailfish-käyttöjärjestelmä on täysin avoin kaikille matkapuheli alalla toimijoille ja yhtiö tarjoaakin käyttöjärjestelmäänsä kaikille aktiivisesti.

– Uskomme, että tällä on vaikutusta hyvinkin laajasti ja vaikuttaa myös Sailfish OS:n kysynnän kehittymiseen toteaa Jollan toimitusjohtaja Sami Pienimäki Talous-Sanomien haastattelussa.

Kenen kanssa yhtiö sitten neuvottelee jää vielä pimentoon, koska neuvottelut ovat luottamuksellisia.

– Suomesta ja Euroopasta tuleva mobiilikäyttöjärjestelmäalusta on luonnollisesti hyvin kiinnostava teknologiaratkaisu toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita ei-amerikkalaisesta, avoimeen lähdekoodiin perustuvasta vaihtoehdosta, Pienimäki kuvaa.

Jolla onkin keskittynyt kehittämään Sailfish-käyttöjärjestelmää, eikä ole enää mukana matkapuhelinten valmistamisessa. Tällä hetkellä Jollan suurimmat asiakkaat tulevat Venäjältä ja suurin sijoittaja yhtiöön on Venäläinen teleoperaattori Rostelekom. Venäjällä tulee olemaan 2021 mennessä yli 8 miljoonaa valtion ja valtionyhtiön tyntekijää, jotka käyttävät Sailfish-käyttöjärjestelmää.

Sailfish-käyttöjärjestelmä tukee myös Android sovelluksia ja tämä myös lisää kiinnostusta käyttöjärjestelmää kohtaan.

Vielä emme kuitenkaan voi varmaksi sanoa, että Huawei on kiinnostunut Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmästä, mutta innolla odotamme, miten tämä tulee etenemään.

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: