Tunnet varmasti Pasianssin tietokonepelinä. Peliä pelataan paljon Internetissä ja sitä myöskin haetaan sieltä usein. Microsoftin julkaistua Windows 3.0 vuonna 1990 pelistä tuli todella suosittu, sillä se toimitettiin valmiiksi asennettuna käyttöjärjestelmään. Pasianssi oli jo aiemmin tunnettu toisilta tietokoneilta, mutta alunperin peli juontaa juurensa 1700-luvulle. Koska niin monet ihmiset alkoivat käyttää Windowsia, tuli pasianssista yhä suositumpi. Olipa sinulla PC tai läppäri käytössäsi, jokainen tietokoneenkäyttäjä saattoi nyt pelata peliä ja niin sitä pelattiinkin usein toimistoissa. Windows 95 käyttöjärjestelmän ilmestyttyä monet hankkivat PC:n myös kotikäyttöön ja pasianssia alettiin pelata yhä useammin kotona. Korttipelejä ei ole toimitettu Windows 8 käyttöjärjestelmän jälkeen maksutta, minkä vuoksi monet ovatkin siirtyneet pelaamaan pasianssia netissä.

Säännöt ovat yksinkertaiset, mutta peliä ei tosiasiassa ole aina helppoa ratkaista. Itseasiassa on laskettu, että alle puolet peleistä voidaan pelata loppuun. Tämä pätee ainoastaan kolmen kortin jaolla pelattavaan variaatioon. Useimmissa versioissa voit valita vaihtoehdon pelata yhden kortin jaolla, jolloin peli voidaan ratkaista melkein aina.

Pasianssia pelataan yhdellä korttipakalla, eikä jokereita käytetä. Pelikortit jaetaan pelipöydälle seitsemään pystyriviin, joille jaetaan kullekin aina yksi kortti enemmän kuin aiemmalle pystyriville. Ensimmäisellä pystyrivillä on siis yksi kortti ja viimeisellä seitsemän. Kullakin pystyrivillä on ainoastaan päällimmäinen kortti kuvapuoli ylöspäin käännettynä. Ylimääräiset pelikortit, sen jälkeen kun kortit on jaettu pelipöydälle, jätetään kuvapuoli alaspäin päin omaan pakkaansa. Lisäksi pelipöydällä on neljä tyhjää korttipinojen paikkaa. Mikä on pelin tarkoitus? Kortit pitää saada pinottua oikeassa järjestyksessä – pelin alussa vielä tyhjiin – loppupinojen paikkoihin. Teet sen ässästä kuninkaaseen, maittain ja väreittäin. Ensin ladot esimerkiksi hertat järjestyksessä: ässä, 2, 3 jne. kunnes pino loppuu kuninkaaseen. Sitten pinoat esimerkiksi kaikki padat. Pelikortteja voi myös siirrellä seitsemällä pystyrivillä. Se on sallittua vain laskevassa järjestyksessä ja vuorotellen väriä vaihdellen esim. musta seiska laitetaan punaiselle kahdeksikolle. Jos mikään siirto ei ole enää mahdollinen, ota kortti varapinosta. Ohjeet saattavat vaikuttaa monimutkaisilta, mutta huomaat pian, että peliin makuun päästessäsi sitä onkin vaikea lopettaa. Verkkosivustolla https://www.Pasianssi.net on paljon hauskoja pasiansseja, jotka ovat kaikki pelattavissa täysin ilmaiseksi.

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: