Taipuisat Puhelimet

Vuodesta 2019 saattaa tulla vaihteeksi erittäin kiinnostava matkapuhelimien kehityksen kannalta. Muutaman viime vuoden tasapaksuutta matkapuhelininnovaatioiden alalla kuvaa se, että markkinoiden trendikkäin ominaisuus on ollut lovi iPhone X:n näytössä. Yksi trendikkäistä sivuista on Unibet, joka kannattaa käydä tsekkaamassa.

Vuosi ei ala tyhjältä pöydältä, sillä vihjeitä uuden tyylisistä laitteista on jo nähty. Samsung esitteli marraskuun alussa uutta taipuisaa puhelinta, joka julkaistiin tänä vuonna ja se tulee myyntiin myöhemmin.

Laitteen idea on, että se aukeaa kirjan tapaan, jolloin taskukokoisen puhelimen sisältä paljastuu tablet-laitteen kokoinen näyttö.

Myös Huawei on julkaissut taipuisan puhelimen, joka on ehkä jopa parempi kuin Samsungin vastaava.

Mate X eroaa Samsungin äskettäin julkistamasta Galaxy Foldista siltä osin, että siinä on vain yksi näyttö, joka laitetta taittaessa jää sen ulkopuolelle. Foldissa iso näyttö on taitoksen sisäpuolella ja sen toisella puolella on erillinen näyttö puhelinkäyttöä varten.

Huawei kuvailee Mate X:ää tabletin ja puhelimen yhdistäväksi 2-in-1-laitteeksi ja sen taipuisaa amoled-näyttöä FullView-näytöksi.

Liukupuhelimet

Vieläkö muistat liukupuhelimet? Ne, joissa näyttö liukui sivuun paljastaen alta näppäimistön? Liukuvat näytöt ovat tulossa takaisin, mutta ei kuten ennen. Huawein omistama Honor-merkki julkisti jo lokakuun lopulla Honor Magic 2 -puhelimen, jossa näyttö ulottuu aivan puhelimen reunoihin asti, ilman iPhone X:n lovea. Jujuna on liukuva näyttö, joka tarvittaessa paljastaa altaan jopa kolme etukameraa. Huawein lisäksi liukupuhelimia ovat jo kehittäneet myös kiinalaiset Oppo, Xiaomi ja Lenovo.

Kamerat parantuvat

Huawei julkaisi juuri uude P30-mallistonsa ja Pro-versiossa on 4 kameraa takana ja 1 edessä. Yksi takakameroista mahdollistaa zoomaamisen, jopa 50-kertaisena. Nokialta tuli myös ulos Nokia 9, jossa on takaosassa 5 kameraa. Nykyään melkein kaikissa puhelimissa on takaosassa vähintään kaksi kameraa ja edessä yksi. Tämä tulee kuitenkin muuttumaan vuonna 2019, sillä suurimmassa osassa tulevista puhelimista takaosassa on 3 kameraa ja edessä 2.

Myös Applen uusin puhelin tulee todennäköisesti saamaan 3 kameraa takaosaan ja samat 2 edessä, mitkä ovat tulleet tutuiksi iPhone X.

5G tulee suurelle yleisölle tutuksi

Vuonna 2019 on luvassa yksi mobiilialan suurimmista muutoksista. Ensimmäiset 5g-verkot otetaan kaupalliseen käyttöön, eli luvassa on myös ensimmäisiä 5g-puhelimia. 5g-tekniikka tuo mobiililaitteisiin ainakin reaaliaikaiset yhteydet ja nopeat datalataukset, mutta tekniikan kaikkia mahdollisuuksia tuskin vielä osataan ennustaa.

Todennäköisesti yksi ensimmäisistä 5g-puhelimista on jo aiemmin mainittu Samsung Galaxy S10, joka saatetaan julkistaa helmikuun lopulla Barcelonassa mobiilialan MWC-tapahtumassa.

LG on suunnitellut julkaisevansa ensimmäisen 5g-puhelimensa Koreassa ja Yhdysvalloissa ensi toukokuussa. Uusimpien huhujen mukaan yhtiö ei kuitenkaan haluaisi jäädä Samsungin peränpitäjäksi, ja olisi sekin aikaistanut julkaisua MWC-messuille Barcelonaan, kertoo The Korea Herald -sanomalehti.

Vuosi 2019 on siis todella mielenkiintoinen vuosi matkapuhelin maailmassa. Uutuuksia on jo julkistettu ja tullaan lisää julkistamaan. Ehkä yksi odotetuimmista tulee olemaan Applen uusi iPhone ja Googlen seuraava Pixel-puhelin.

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: