Iltojen pimetessä moni alkaa taas etsiä uusia tapoja ajanviettoon kotona. Yhdelle tauon arjen stressistä tuovat mahdollisuuksillaan loistavat nettikasinot, kun taas toinen hakee peleissä tavoitteellisuutta. 

Entäpä, jos viihteessä arvostaa ilmaisuutta ja syksyyn sopivaa mystiikkaa? Näitä löydät ainakin tähän listaan keräämistämme mobiilipeleistä, joista kaksi on ladattavissa myös Jolla-puhelimille.

3. Survive – Wilderness survival

Suomalaisosaamista listallemme tuo Juuso Hietalahden kehittämä selviytymispeli, jossa pelaaja käy ankaraa taistoa luonnon elementtejä vastaan. Pulssia nostava musiikki ja tummat, syksyiset sävyt ovat omiaan lisäämään jännitystä, kun tavoitteena on luonnon monien uhkien välttely.

Survivalissa on neljä eri tasoa, joista haluamansa voi valita uuden pelin alussa. Pike Lake on näistä helpoin, ja sitä suositellaan uusille pelaajille. Canoe River ja Mountains edustavat vaikeudeltaan keskitasoa, kun taas Swamp tuo pelaajalle kuolettavia haasteita alituisesti.

Haastavuutta pystyy säätämään tätäkin tarkemmin, sillä olinpaikan jälkeen on lisäksi tehtävä valinta Prepared-, Survivor- ja Extreme-versioiden väliltä. Extreme-versiota yrittäneistä vain alle prosentti selviää sen loppuun. Prepared-versiossa pelaaja pystyy sentään valitsemaan mukaansa ensiapupakkauksen tai kirveen tapaisen, yleishyödyllisen välineen, jolla selviytymismatkan saa hyvin alkuun.

Selviytymisyritys luodaan pelaajalle lyhyehköissä pätkissä kerrottavan tarinan ja nappuloiden keinoin. Koska pelissä ei ole tämän lisäksi ns. ”hahmoa”, tuntuu sitä pelatessa miltei siltä, kuin hypotermia ja jalkavammat todella osuisivat omalle kohdalle.

Peli on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -kaupasta sekä App Storesta.

2. I Am Innocent

Minipeleillä varustettu salapoliisipeli, jossa selvitetään eri teineihin kohdistuneiden murhien sarjaa. Apuna tutkimuksessa käytetään realistista viestisovellusta, tietokoneiden hakkerointia, valokuvia ja dokumentteja. Murhamysteeri on kytköksissä päähahmon  siskon vuosia sitten tapahtuneeseen katoamiseen.

Pelissä tutustutaan lukuisiin eri henkilöihin, joilta kultakin löytyy omanlaisensa monimutkainen luonne ja tarkoin varjeltu salaisuus. Kun tämä yhdistetään oikeiden ihmisten kuvien käyttöön, muodostuu realistinen ja jännittävä kokemus vailla vertaistaan.

Pelissä valitut vastaukset vaikuttavat hahmojen ja pelaajan väliseen suhteeseen, muuttaen juonen lopputulosta. Monet mahdolliset lopetukset tarjoavat viihdettä useiden päivien ajaksi.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -kaupasta, App Storesta sekä Jolla-puhelimillekin ladattavasta Aptoide-kaupasta.

1. Lapse: A forgotten future

Katastrofipeli, jossa tavoitteenasi on johtaa valtiota mahdollisimman pitkään kuolematta tai maata tuhoamatta. Yksi toisensa jälkeen ruudulle ilmestyy eri alojen asiantuntijoita – sekä omia kätyreitäsi – jotka pyytävät päätöksiä erilaisiin ongelmiin liittyen. Vastaukset näihin annetaan pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle.

Kullakin pyyhkäisyllä on oma vaikutuksensa valtion hyvinvointiin, joka on jaettu luontoa, ihmisiä, turvallisuutta ja pääomaa kuvastaviin symboleihin. Päätöksillä jotkin symbolit täyttyvät ja toiset tyhjenevät, ja yhden kuluttua täysin tyhjiin pelaajaa odottaa jokin katastrofi – aina ulkoisen maan hyökkäyksestä kansannousuun.

Kaikilla työntekijöillä ei kuitenkaan ole puhtaat jauhot pussissa, ja välillä pakkaa sekoittaa myös yliluonnollinen, mysteerinen hahmo, joka kommunikoi pelaajalle eri tavoin. Pelin sisäisiin ostoksiin pakottamisen tai näytölle sattumalta ponnahtavien mainosten sijaan mainosten vapaaehtoinen katsominen antaa pelaajalle lisävoimia katastrofin välttelyyn.

Peli on suomennettu erittäin hyvin, ja sitä voikin pelata sujuvasti niin englanniksi kuin suomeksikin. Pelissä voi päätyä lukuisiin eri tuttavuuksiin ja lopputuloksiin, ja viihdettä riittää siis moniksi päiviksi. Mikäli ensimmäisestä versiosta pitää, kannattaa seuraavaksi tutustua pelin toiseen osaan – Lapse 2: Before Zero.

Kuka joukosta on petturi? Ovatko heistä kaikki edes ihmisiä? Mikä on pelaajaa härnäävä ääni, ja miksi hän yrittää saada tähän yhteyden?

Tästä voit ottaa selvää lataamalla pelin ilmaiseksi Google Play/Aptoide -kaupasta tai 0,99€ hintaan App Storesta.

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: