Miten mobiililaitteiden tuoma murros on vaikuttanut pasiansseihin ja muihin nettipeleihin?

Korttipelien kuningas, eli tietenkin pasianssi, on aikojen saatossa kulkenut pitkän matkan fyysisestä korttipakasta Microsoftin Windows –tietokoneisiin ja sitä kautta nettiin useille pelisivustoille.

Älypuhelinten tuoma murros on kuitenkin pakottanut pelisivustot miettimään pasianssit uudelleen, sillä yleistynyt Flash-teknologia ei toimi monessakaan laitteessa aina siitä asti, kun Apple päätti lopettaa sen tukemisen. Kaikki pelisivustot eivät murroksen myötä ole päivittänyt sivustojaan uuteen HTML5-teknologiaan, ja ovat jättäneet tietoisesti tukematta mobiililaitteita.

Nykypäivänä kaikki pelit netissä, kuten myös nettipasianssit, tulee tehdä täysin HTML5-teknologialla, mikäli haluaa niiden toimivan jokaisella laitteella saumattomasti. Esimerkkinä hyvin toimivasta pelistä netissä on tämä Pyramidi Pasianssi, jota voi pelata niin puhelimilla, tableteilla, pöytä- sekä kannettavilla tietokoneilla.

Uusi teknologia ja pienemmät peliruudut haastavat pelisivut ja erityisesti pelisuunnittelijat suunnittelemaan jopa klassisia pelejä, kuten juuri esimerkiksi pasiansseja uudelleen. Peleistä on karsittavat kaikki ylimääräinen pois ja panostettava ainoastaan pelaajille oleellisille asioille. Tämä voi monen pelin kohdalla olla tervetullutta, sillä pääsemme varmasti näkemään yhä hienompia uusia versioita peleistä mobiilimurroksen yhä jatkuessa.