Mobiilien yleistymisen myötä kaikki nettipelaaminen on kovassa kasvussa, niin myös Keno-pelin pelaaminen. Monelle saattaakin olla yllätys kuinka suosittu peli Keno on Suomessa.

Keno rahapeli tuli Veikkauksen pelivalikoimaan vuonna 2002, ja on tämän jälkeen saavuttanut suomalaisten keskuudessa kovan suosion. Vuonna 2017 Keno tuotti nimittäin huikeat 338.5 miljoonaa euroa tulosta valtion monopolille.

Numeroon saadaan hieman perspektiiviä, kun sitä verrataan Suomen suosituimpaan rahapeliin, lottoon. Lotto tuotti samana vuonna 344.8 miljoonaa euroa, joten Keno hiipii aivan Loton perässä, ja saattaa jopa mennä ohi jossain vaiheessa. Lottoa on kuitenkin pelattu jo vuodesta 1971, joten Keno on ottanut aimo harppauksen suhteellisen lyhyessä ajassa Suomen toiseksi suosituimmaksi peliksi

Miksi Keno on noussut näin nopeasti yhdeksi suosituimmista pelimuodoista? Syitä on monia, mutta alla käydään läpi varmasti tärkeimmät asiat pelin suosion kasvuun.

Netti- ja mobiilipelaamisella on varmasti iso vaikutus Kenon kasvuun

Keno esiteltiin suomalaisille silloin kun netti oli jo arkipäivää, vaikkakin mobiilipelaaminen ei vielä ollut kovin yleistä. Mobiiliteknologian ja -netin nopean kehittymisen myötä on kuitenkin Keno saanut apua kasvuun. Nykypäivänä kenoa voi pelata netissä muutamalla napin painalluksella, ja keno tulokset voi tarkistaa kätevästi muutamassa sekunnissa laitteella kuin laitteella.

Täytyy myös muistaa, että Keno arvonta tapahtuu kolme kertaa päivässä, kun taas perinteinen lotto on kerran viikossa. Tällä on myös merkittävä vaikutus Kenon pelaamisen kovaan kasvuun.

Pelaaminen siirtyy koko ajan digitaalisiin kanaviin, ja Veikkauksen 2017 vuosiraportissa kerrotaan, että koko liikevaihdosta jo 41.9 % tuli digitaalisista kanavista, josta 44 % tuli mobiililaitteista. Tämä kehityssuunta tulee jatkumaan, ja voidaankin olettaa että mobiili tulee olemaan suurin digikanava 1-2 vuoden sisällä.

Talletusbonuksilla voit saada Kenoon paremmat voittomahdollisuudet

Kenoa on tarjolla myös kansainvälisillä nettikasinoilla ja vedonlyöntisivustoilla, sillä peli ei ole pelkästään suomalaisten suosiossa. Pelillä on vahva pelaajakunta myös Ruotsissa ja Norjassa, kuin myös Keski-Euroopassa. Tämän johdosta pelisivustot ja -tuottajat ovat tehneet kattavan valikoiman erilaisia kenopelejä. Monella sivustolla voi kenoarvontaan osallistua jopa 4 minuutin välein, ja voittopotti on jopa 10 miljoonaa euroa.

Myös suomalaiset pelaajat pitävät näistä pelisivustoista, sillä niihin on tarjolla bonuskoodeja, joilla saa enemmän pelirahaa, peli-iloa ja mahdollisuuksia voittaa. Esimerkiksi monelle pelisivustolle on tarjolla talletusbonus, jolla voi kolminkertaistaa oman rahan talletuksen.

Talletusbonusten tarkoitus on tietenkin saada pelaajat liittymään pelisivustoille ja viihtymään pelien parissa pidempään. Talletusbonukset toimivat niin mobiilissa kuin tietokoneella, joten Keno-pelaajien tulisikin miettiä, että kannattaako enää ollenkaan pelata perinteisesti vaikkapa R-Kioskilla. Loppupeleissä talo voittaa aina, joten ehkäpä talletusbonusten käyttö on fiksua, sillä niillä voi saada useamman mahdollisuuden voittaa se haaveiltu jättipotti.

Kenon pelaaminen mobiililla on helppoa – kunhan netin nopeus on kunnossa

Suomalaisten mobiililaitekanta on verrattain uutta ja se päivittyy nopeasti, olemmehan mobiilikansaa. Voidaksesi pelata mobiilissa, täytyy pelaajalla olla vain mobiilidata-yhteys, tai wifi-yhteys, ja voilá, pääset pelaamaan kätevästi. Pelaaminen onnistuu jopa 1Mb/s yhteydellä, sillä pelit ovat nykypäivänä rakennettu kevyesti HTML5:lla. Eli olit sitten mökillä tai kellarissa, niin todennäköisesti netti toimii ja Keno-pelit saadaan pyörimään.

Jos et tiedä mikä oman mobiilinetin nopeutesi on, niin voit tarkistaa sen monelta netistä löytyvältä nopeustesti-sivustolta, esimerkiksi Nopeustesti.com on yksi tämmöinen palvelu, josta asia selviää nopeasti.

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: