Neljännessä haastattelussa tutustumme Iekku Pylkkään. Hän työskentelee Jollallav jokapaikanhöylänä ja hänen vastuullaan on Error management. Iekun mielestä parasta työskennellä Jollalla on ilmapiiri joka muodostaa työntekijöistä ja yhteisöstä perheen. Voit lukea Iekun haastattelun kokonaisuudessaan seuraavalta sivulta.

JollaSuomi: Kuka olet ja kertoisitko hieman historiaasi.

Iekku: Moikka, olen Iekku Pylkkä, open source harrastaja ja punkkari. Työskentelen Jollalla jokapaikanhöylänä ja isosiskona, vastuullani on Error management.

Minulla on graafisen alan koulutus ja olen erikoistunut multimediaan. Työskennellessäni käyttöliittymäsuunnittelijana, graafisena suunnittelijana ja web-ohjelmoijana en tuntenut olevani oikeassa paikassa, 24/7 luovuus muiden ehdoilla ei vaan ollut minun juttuni. Hakeuduin ohjemistotestaajakoulutukseen ja sille tielle jäin. Työskentelin 8 vuotta Ixonos:lla (Tieto-X, Vega Technologies) alihankkijana Nokia-projekteissa. Ensin UX testaajana S60 multimediapuolella ja jaettuna resurssina OSSO-projektilla. Kun vastuut kasvoivat jäin S60 puolelle vetämään testaustiimiä ja testausta. Kaipuu OSSOon jäi. Kävin välillä ihmettelemässä mitä siellä tapahtuu 🙂 Kun sain mahdollisuuden siirtyä MAEMOlle, en epäröinyt hetkeäkään. Toimin ensin laatuvastaavana ja kun muutin Oulusta Tampereelle siirryin core testaus tiimiin, ensin MAEMOlle, sitten MeeGolle. MeeGon aikaan siirryin error managerin tehtäviin. Kun Community edition (MeeGo N900:lle) aloitettiin, olin siinä mukana alusta saakka. Community Edition tunnetaan nykyään nimellä Nemo. Samoin Mer-projektissa olin alusta saakka.

JollaSuomi: Miksi halusit liittyä Jollaan?

Iekku: Jollahan on kuin unelma: harrastus ja työ yhdistyy. En meinannut uskoa todeksi kun Marc Dillon alkoi kertomaan mitä on suunnitteilla. Tiesin myös että moni kanssani samoissa open source-projekteissa mukana oleva ihminen on todennäköisesti tuleva työkaverini tai communityn jäsen.

JollaSuomi: Kuinka iso Jollasta voi tulla ja mikä tekee Jollasta seuraavan ison
jutun mobiiligenressä?

Iekku: Toivottavasti ei liian iso. Pieni ja agile firma on parempi, suuret laivat kääntyvät liian hitaasti jos tarvetta kääntymiseen on.

Intohimo, lahjakkaat työntekijät, aktiivinen community, hyvät yhteistyökumppanit yhdessä helppokäyttöisen, nopean ja kauniin käyttöjärjestelmän kanssa ovat tie menestykseen.

JollaSuomi: Mikä on parasta työskennellä Jollalla?

Iekku: Ilmapiiri joka muodostaa työntekijöistä ja communitystä perheen.

JollaSuomi: Mikä on mielestäsi kaikkien aikojen paras puhelin?(pois lukien
Jolla) 😉

Iekku: N9 käyttöliittymän osalta, N900 rautansa osalta, pidän qwertystä. N950 ei valitettavasti tullut myyntiin, se oli täydellinen.

JollaSuomi: Mikä on lempi sanasi?

Iekku: Mäyrä.

JollaSuomi: Mistä sanasta et tykkää yhtään?

Iekku: Ihku.

JollaSuomi: Jos et työskentelisi Jollalle, niin millä alalla työskentelisit
mieluiten?

Iekku: Todennäköisesti työskentelisin jossain toisessa IT-alan yrityksessä laatupuolella. Välillä olen heittänyt vitsiä LVI-asentajan pestistä.

JollaSuomi: Mikä on paras asia mobilli alalla?

Iekku: Nytpä heitit pahan. Ehkä mahdollisuus olla mukana kehittämässä uusia asioita, niin teknologian kuin käytettävyydenkin puolelta.

JollaSuomi: Mikä on sinun mielestä tärkeintä, että mobiili genre pysyy yhtä
vahvana Suomessa myös tulevaisuudessa kuin se on nyt?

Iekku: Täällä on hyvä työmoraali ja korkea koulutus. Ideoita on paljon, tämä näkyy myös uusien start up-yritysten lukumäärässä. Toivottavasti mahdollisimman moni menestyy.

Iso kiitos Iekulle haastatteluun osallistumisesta ja kaikkea hyvää tuleavaisuudessa. Muistakaa myös seurata Iekkua Twitterissä: @IekkuPylkkä

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: