Jolla lähetti tänään lehdistötiedoitteen, jossa yhtiö kertoi tehneensä läpimurron. Läpimurto tarkoittaa sitä, että Android sovellukset toimivat Jollan puhelimessa sellaisenaan. Tämä tarkoittaa, että Jollan Sailfish käyttöjärjestelmässä on enemmän sovelluksia kuin Windows Phonen tai BlackBerryn sovelluskaupoissa on yhteensä. Applen App Storessa on vain hieman enemmän sovelluksia kuin Google Play Android sovelluskaupassa. Lue koko lehdistötiedoite seuraavalta sivulta.

”Esimerkiksi suositut Android-sovellukset kuten Instagram, WhatsApp ja Spotify toimivat suoraan Sailfish-käyttöjärjestelmässä ja tulevassa Jolla-laitteessa”, kertoo Jollan toimitusjohtaja Tomi Pienimäki.

Jollan Sailfish-moniajokäyttöjärjestelmä on yhteensopiva Android-ekosysteemin kanssa

HELSINKI – 16.9.2013. Jolla-yhtiön kehittämä avoin Sailfish-käyttöjärjestelmä on saavuttanut yhteensopivuuden AndroidTM -sovellus- ja -laite-ekosysteemin kanssa.

Android-sovellukset toimivat Sailfish-käyttöjärjestelmässä sellaisenaan

Sailfish-käyttöjärjestelmä tarjoaa modernin, elepohjaisen käyttökokemuksen ja Android-sovellukset eri sovelluskauppojen kautta. Jolla tekee yhteistyötä johtavien kansainvälisten Android-sovelluskauppojen kanssa varmistaakseen, että kuluttajat voivat ladata Android-sovelluksia Sailfish-laitteisiin aivan kuten Android-laitteissa.

”Esimerkiksi suositut Android-sovellukset kuten Instagram, WhatsApp ja Spotify toimivat suoraan Sailfish-käyttöjärjestelmässä ja tulevassa Jolla-laitteessa”, kertoo Jollan toimitusjohtaja Tomi Pienimäki.

Sailfish tukee yleisiä Android-laitealustoja

Jolla on saavuttanut läpimurron Sailfish-käyttöjärjestelmän Android-laiteyhteensopivuudessa, mikä mahdollistaa Sailfishin käyttämisen yleisimmillä Android-laitteilla. Kiinnostuneet laitevalmistajat voivat helposti ja nopeasti kehittää älypuhelimia ja tablet-laitteita pohjautuen olemassa oleviin Android-laitteistoympäristöihin. Tämä yhteensopivuus on merkittävä edistysaskel ja antaa laitevalmistajille mahdollisuuden hyödyntää olemassa olevaa, massiivista Android-laitevalmistusekosysteemiä ja -investointia erilaisten Sailfish-laitteiden kehittämisessä.

Jolla uskoo, että tämä läpimurto Android-laitteistoyhteensopivuudessa avaa merkittäviä mahdollisuuksia Sailfish-käyttöjärjestelmän käyttöön toimialalla, erityisesti Kiinassa. ”Uskomme, että Sailfish-moniajokäyttöjärjestelmän yhteensopivuus sekä Android-sovellusten että Android-laitteiden kanssa tekee Sailfishistä erittäin merkittävän vaihtoehdon alan toimijoille erityisesti Euroopassa ja Aasiassa. Olemme jo keskusteluissa useiden isojen aasialaisten laitevalmistajien kanssa tästä mahdollisuudesta”, toteaa Tomi Pienimäki.
Seuraava tuotantoerä avataan ennakkovarauksille tällä viikolla

Viime viikot ovat olleet erittäin dynaamisia mobiilitoimialalla ja erityisesti Microsoft–Nokia-ilmoituksen jälkeen Jollan ja Sailfish-käyttöjärjestelmän strateginen positio on kasvanut merkittävästi toimialalla.

”Viime viikkojen erittäin positiivisen palautteen ja kysynnän johdosta tulemme avaamaan Jolla-laitteen ennakkovarauskampanjan uudelleen vielä kuluvalla viikolla. Matkapuhelin on aina ollut erityisen lähellä meidän suomalaisten sydäntä ja haluamme jatkaa tätä kotimaista tarjontaa. Halukkaat voivat ennakkovarata laitteensa internetissä osoitteessa jolla.com ja laittaa oman panoksensa kotimaiseen matkapuhelintoimialaan ”, sanoo Tomi Pienimäki.

Jolla-yhtiöstä
Jolla Oy kehittää mobiililaitteita ja avointa Sailfish-moniajokäyttöjärjestelmää suositun MeeGo-järjestelmän jatkajana. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä, ja yhtiöllä on toimipisteet lisäksi Tampereella ja Hong Kongissa.

Lisätietoa ja mediamateriaalit osoitteessa jolla.com/press.

Jollan mediakontakti:
press@jolla.com

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: