Jolla on laittanut Jolla Mobile Oy tytäryhtiönsä selvitystilaan maaliskuun lopulla. Tytäryhtiö perustettiin vuonna 2015 toista liikehaaraa varten, mutta sen tarkoitus ei koskaan ole ollut liikevaihdon tuottaminen.

Venäjä vetää enemmän

”Jollan merkittävin lisensointiasiakas, venäläinen Open Mobile Platform (OMP) ja sen pääomistaja Venäjän suurin mobiilioperaattori Rostelecom ovat edistäneet Aurora OS -nimiseksi brändätyn paikallisen, Sailfish OS:ään perustuvan, mobiilikäyttöjärjestelmän jalansijaa Venäjän valtionhallinnossa ja valtio-omisteisissa yhtiöissä ja sen tulevaisuudennäkymät ovat hyvät”, Pienimäki toteaa Tivin haastattelussa.

Myös Latinalainen Amerikka on tulevaisuuden suunnitelmissa mukana. Siellä Jollan lisensointiasiakas Jala Group onkin jo julkaissut yritysasiakkaille suunnatun Sailfish OS -laitteen. Matka Latinalaisessa Amerikassa on kuitenkin vasta alussa ja tulevaisuudelta voi odottaa paljon enemmän.

”Yritysasiakkuuksien kehittäminen merkittäväksi liiketoiminnaksi on pitkäjänteistä toimintaa ja seuraamme casen edistymistä rauhallisesti. Referenssinä Venäjän casen kehittyminen kesti noin kaksi vuotta”, Pienimäki sanoo samaisessa haastattelussa.

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: