Jatkamme tutustumista Jollan henkilöstöön ja tänään haastattelu vuorossa on Vesa-Matti Hartikainen. Voit lukea haastattelun kokonaisuudessaan seuraavalta sivulta.

JollaSuomi: Kuka olet ja kertoisitko hieman historiaasi.

Vesa-Matti: Olen 36-vuotias ohjelmistotekniikan diplomi-insinööri. Työskentelen Jollan Tampereen toimistolla Sailfish-käyttöjärjestelmän ja Jolla-puhelimen mukana tulevien ohjelmien parissa.

Päädyin aikoinaan Nokian tutkimuskeskukselle (NRC) töihin tekemään diplomityötäni. Siellä törmäsin ensimmäistä kertaa Nokian Linux-pohjaisen Maemo käyttöjärjestelmän ensimmäisiin versioihin ja olin heti fani. Muuteman vuoden jälkeen päädyin itse Nokian Maemo organisaatioon töihin ja olin mukana lähes Harmattan projektin alusta saakka mukana tekemässä N9 puhelimen ohjelmistoa ja myöhemmin MeeGo käyttöjärjestelmän avointa versiota.

MeeGon jälkeen siirryin Jollaan, jossa olen nyt ollut hieman yli vuoden verran.

JollaSuomi: Miksi halusit liittyä Jollaan?

Vesa-Matti: Harkitsin tarkkaan millaista työtä haluaisin tehdä, kun työt Nokialla loppuivat. Lopulta päätös oli helppo. Jollassa tiesin, että työt tulevat olevaan teknisesti mielenkiintoisia ja haastavia. Pienessä firmassa pääsee myös tekemään asioita monipuolisemmin kuin isossa ja minua kiinnostaa vaihtelevat tehtävät. Tunsin myös paljon Jollassa jo olevia ja Jollaan menossa olevia ihmisiä. Tiesin, että heidän kanssa olisi mukava työskennellä. Iso plussa oli myös se, että Jollalla oli toimisto Tampereella, vieläpä aika lähellä asuinpaikkaani.

JollaSuomi: Kuinka iso Jollasta voi tulla ja mikä tekee Jollasta seuraavan ison
jutun mobiili-genressä?

Vesa-Matti: Jos teemme oikeita asioita mikä tahansa on mahdollista.

Meidän täytyy uskoa omaan näkemykseemme siitä mikä tekee hyvän mobiililaitteen ja rohkeasti toteuttaa se. Meidän täytyy myös tarkkaan kuunnella asiakkaita ja koko Jolla yhteisöä. Hyvän yhteistyön ja näkemyksen kautta voi syntyä entistä parempi käyttökokemus, joka on menestyksen siemen. Uskon vankasti, että kun kaikki me teemme työmme hyvin on lopputuloksena hienoja tuotteita ja menestystä.

JollaSuomi: Mikä on parasta työskennellä Jollalla?

Vesa-Matti: Meillä on pieni, mutta huikean pätevä tiimi. On hienoa tehdä töitä alan huippujen kanssa. Joka päivä oppii jotain uutta. Arvostan todella paljon myös avointa keskustelukulttuuriamme. Ongelmista pystyy keskustelemaan aivan kaikkien kanssa, myös johtajamme ovat hyvin helposti lähestyttäviä.

JollaSuomi: Mikä on mielestäsi kaikkien aikojen paras puhelin?(pois lukien
Jolla) 😉

Vesa-Matti: Itselläni on oikeastaan kaksi suosikkia. Alkuperäinen iPhone oli huikeasti aikaansa edellä. Vaikka moni iPhonen keksinnöistä oli alunperin nähty muissakin laitteissa oli iPhonen toteutus paljon parempi kuin kellään aikaisemmin ja muilla kesti pitkään saada käyttökokemus samalle tasolle.

Toinen suosikkini on N9. Pitkän tuskaisen taipaleen jälkeen syntyi loistava, kaunis laite, jossa eleiden käyttö ja tapahtumanäkymä nosti käyttökokemuksen uudelle tasolle.

JollaSuomi: Mikä on lempisanasi?

Vesa-Matti: Moro 🙂

JollaSuomi: Mistä sanasta et tykkää yhtään?

Vesa-Matti: TiVi.

JollaSuomi: Jos et työskentelisi Jollalle, niin millä alalla työskentelisit
mieluiten?

Vesa-Matti: Tietokoneet ja ohjelmistot ovat kyllä selkeästi omin alueeni, mutta suvussani on useita opettajia. En tiedä miten sillä alalla muuten viihtyisin, mutta ainakin kesälomasta nauttisin.

JollaSuomi: Mikä on paras asia mobilli alalla?

Vesa-Matti: Uudet tuotteet. Joka vuosi tulee uusia entistä uskomattompia laitteita ja ohjelmistoja. On hienoa seurata mitä ihmiset keksii ja kokeilla niitä.

JollaSuomi: Mikä on sinun mielestä tärkeintä, että mobiili genre pysyy yhtä
vahvana Suomessa myös tulevaisuudessa kuin se on nyt?

Vesa-Matti: Pitää rohkeasti tehdä haastavia asioita ja uskoa omaan osaamiseen.

Iso kiitos Veskulle osallistumisesta kyselyymme. Muistakaa myös kaikki seurata Veskua Twitterissä: @veskuh

Share.

About Author

Mikään meri ei ole liian iso seilattavaksi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: